zaterdag 21 januari 2012

Er is weer hoop om af te kunnen vallen!

Bij de goede tips werden me enkele boeken aangeraden en een paar daarvan heb ik aangeschaft en afgelopen dagen snel doorgebladerd .
Daarvan zit er 1 bij die totaal bij mijn leefstijl hoort en dat is het boek Slim van Cora de Fluiter! Ik was echt verrast door de inhoud, want juist naar DIE uitgebreide informatie was ik al een tijdje op zoek! Bedankt nog bezoeker die me dat aangeraden heeft!!!
's Avonds voor het slapen gaan lees ik altijd en heb het boek nog niet uit. Maar hier zit de oplossing bij! Ik moet alleen gaan testen wat het precies is wat ik heb om andere weer te kunnen uitsluiten. Het kan overigens ook een combinatie zijn! Daar heb ik het nog wel over in een ander blogje (als ik weer meer tijd heb). Iets met het hormoon insuline, dat is in ieder geval al zeker!

De andere boeken over Grip op koolhydraten zitten wel al in de goede richting, maar ik miste juist het totaalplaatje wat ik in eerder genoemd boek wel aantrof. Misschien is het hier puur alleen om af te kunnen vallen (veel te veel vleesgerechten voor mij als vegetarier), maar daarbij hou ik ook graag mijn gezondheid in de gaten en als ik lees 'gefrituurd'(= transvet) en magnetron zet ik echt zo mijn twijfels. Dat hoort niet bij mijn leefstijl. Dan is het boek De Hormoonfactor en de Hormaanbalans zelfs beter, die gaan ook in op die slechte koolhydraten met veel uitleg over hormonen. Ik haal echter uit deze boeken wel wat ideetjes voor vervangers van slechte koolhydraten, maar moet deze wel weer vervangen voor andere producten en manier van bereiding. Dus helemaal weg zijn de boeken niet :-)

Maar ik ga dus verder met het boek van Cora de Fluiter (is zelf orthemoleculair therapeut!) en ga dat uitzoeken, uitproberen en toepassen. Tenslotte moeten die testen die ik heb gehad hier al veel over kunnen zeggen. Mijn dochter zit nu aan haar scriptie en binnenkort examens (orthomoleculaire voedingsleer) en dan gaat ze me meehelpen met uitzoeken. Zij is beter met het het een en ik weer met het ander. Ik ben een mooie casus voor haar dadelijk.
Het uitproberen kan nu alleen in het weekend om te kijken of ik er tegen kan i.v.m. voedselintolerantie.
Volgens mij heb ik de sleutels nu in handen :-)

6 opmerkingen:

 1. Heel veel succes. En je kunt het als je eenmaal de manier hebt gevonden die bij jou past want dat is voor elk mens verschillend. Komt helemaal goed met zo'n handige dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je iets gevonden hebt wat je mogelijk op weg kan helpen.
  Veel succes (ook voor je dochter haar studie)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel succes, fijn dat je iets gevonden hebt dat helemaal bij je past.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zou fijn zijn,als dit de goede manier voor jou is.En jij bent vast een "boeiende client"voor je dochter.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt superbedankt aan die diegene die me deze tip van dit boek SLIM gaf!
  Ik wist steeds al wel dat het iets met insuline, hormonen, suikerspiegel, koolhydraten te maken moest hebben en in combinatie. Nu nog precies uitzoeken a.d.h.v. die uitslagen. Mijn dochter wil straks toch verder gaan met 'voedsel' dus inderdaad is dit mooi om samen uit te zoeken. Ben ik mooi haar proefkonijn wat ik moet eten. Mooiste was dat ze daar over dit boek al wel gehoord had ...
  Dit is de juiste richting. Er zijn zoveel mensen die geen grammetje afvallen en zo hun best doen met dieten of tijdelijk afvallen en dan weer bijkomen met hetzelfde dieet. Het heeft niks met dieten te maken. Ook niet als je goed en puur zelfs eet, geen transvetten neemt of frisdrank, alcohol enz. Vooral met ouder worden verandert er zoveel in je lichaam. Dat is ook niet even alleen aan te vullen met supplementen of goede voeding of zelfs minder te gaan eten. Het weinige voedsel wordt dan zelfs als reservet opgeslagen namelijk. Er is nog veel meer.
  Maar kom daar vast nog wel op terug, nu even andere noodzakelijke dingen gaan doen ...

  Marianne (consuminderen met)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.