zaterdag 8 januari 2011

Worteltjestrend

Waar eerst volle potten met snoep en koek stonden op diverse bureaus (nooit bij mij), vind je momenteel de zakjes met ronde wortels en ander groente/fruit. Zeer vriendelijk word je een worteltje aangeboden of een stukje komkommer. Hartstikke goed bedoeld natuurlijk. Wel lachen ergens, want op het eind van deze maand is het weer precies hetzelfde als voorgaande jaren. Dan zijn de zakjes met worteltjes en bekertjes met tomaatjes in geen velden of wegen meer te bekennen en staan er weer de kilo droppotten of gevuld met ander snoep. Nu ben ik persoonlijk nooit zo’n graaier geweest van onverpakt snoep moet ik eerlijk bekennen, zo ook neem ik nooit een graai in pindaschaaltjes. Het staat bekend dat daar heel wat meer in zit dan alleen het zichtbare! Zoveel handen, vaak ongewassen na toiletgebruik, nemen na eerst wat kiezen en aanraken pas het gekozene. Daar moet je toch niet aan denken wat je dan naar binnen werkt! En als ik iets wil voorblijven, dan is het dat wel.
Ook dat stamt uit mijn kindertijd denk ik, met uitzondering dan de koektrommel van mijn oma. Iemand bood je dan vanuit diep uit een broekzak gedoken of op de bodem van een muftasje een verfroezeld grijs pepermuntje aan of uit een aangebroken rol het eerste zichtbare exemplaar. Nee dank je wel, ik hoef niet, was steevast mijn antwoord. Zo ook nu met de worteltjes. Goed bedoeld hoor, maar ik voorzie mezelf wel gewoon thuis van deze rauwe groente met het eten. Bovendien als ik worteltjes eet, zijn die van de natuurwinkel. De meeste gifstoffen worden altijd nog teruggevonden in de ingrediĆ«nten van hutspot. Wil je nog een worteltje?

3 opmerkingen:

 1. Nee dank je. Gelijk heb je niet doen. Ik heb het 1 keer mee gemaakt dat iemand het al in zijn mond had gestopt en weer terug had gelegd. Dan doe je het nooit weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik durf wel te graaien.Maar ben het met je eens,als je bio-worteltjes of tomaatjes eet,de andere wat flauwtjes van smaak zijn.Wel grappig,die zichtbare kant van goede voornemens.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hetzelfde met de sportschool. Begin januari is het overvol en eind januari weer net zo leeg als de maanden ervoor.

  Ik graai ook nooit in schaaltjes. Mijn kinderen ook niet.

  Ik deed het eerst wel tot ik door een van mijn kiinderen werd gewezen op het feit dat inderdaad iedereen met zijn handen er in zit.

  Daarna heb ik het nooit meer gedaan.

  liefs Frededrique

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.