donderdag 27 januari 2011

Bubbeltjesplastic

Ben jij ook zo iemand die van die bubbeltjesenveloppen bewaard als je die toegestuurd krijgt? Ik wel ;-) Tenminste als ze niet niet beschadigd of vies zijn en nog heel geschikt om zelf te versturen met een nieuw etiketje erop. Ik krijg er altijd meer dan ik er nodig heb, daarom bewaar ik ze niet meer allemaal en 'ververs' ik ze wel.
Bij pakketjes krijg je ook wel eens bubbeltjesplastic erin en dat is weer super handig voor de planten buiten, die de winter moeten overleven en niet zo goed tegen kou kunnen. Tenminste als dit plastic je huisgenoten kan overleven, want wie kan het weerstaan om er niet een voor een in te gaan knijpen...
Jaren geleden kreeg je vaak van die kleine stukjes piepschuim erin. Het leken wel dikke chipjes. Tot groot genoegen van enkele poezen en ook mijn dochter. Soms zie ik ze nog wel. Nu krijg je ook een soort halve boterhamzakjes vol met lucht.
Het leukste vind ik toch nog altijd de nostalgische houtvulling, die vroeger ook in een paasmandje zat. De knuffels van vroeger waren daar ook mee opgevuld. Helaas is zo mijn eigen beer toen buiten blijven liggen in de regen en was toen niet meer te redden. Je kon ze niet wassen, alleen maar stomen denk ik. Ik heb een lading van dat houtvulsel van iemand gekregen en kan het maar niet wegdoen. Ik denk erover na om mijn nostalgische beer van vroeger na te maken en ook te vullen met dit deze superdunne houtkrullen.

8 opmerkingen:

 1. Ik bewaar van alles. Ook grote enveloppen,doosjes,inpakpapier,lintjes. Meestal komt het wel van pas. En met bubbeltjesplastic heb ik een tic. Ik laat de bubbels knappen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier bewaren we ook dat soort dingen. Vorig jaar plakte ik het in de wc voor het raampje om de koude buiten te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als de enveloppen nog goed zijn bewaar ik ze ook, en inderdaad bubbeltjesplastic laten knappen.....wie doet dat niet!?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bewaarde ze ook , tot ik met een envelop naar het postkantoor (Servie) ging , keurig netjes een etiket erop en ook de afzender netjes met etiket. Wat denk je, werd geweigerd, hier mag je enveloppen niet hergebruiken. Ze doen hier dus nog niet aan recycling. Gr. Cisca , Servie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik bewaar ook altijd de bubbeltje enveloppen e.a. opvulmateriaal, die gebruik ik zelf weer om pakketjes in te versturen... xx Spaarjegek

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kunt die houtwol ook in poppenbedgrote sloopjes stoppen (oud katoenen/flanellen overhemd), gewoon met knoopsgat of klittenband. Waarom zou je dat doen? Grote kartonnen doos, sloopjes onderin en rondom pan met rijst, bruine bonen, kortom alles wat geschikt is voor slow-cooking en wat vroeger gewoon met kranten erom in de bedstee werd gezet onder de dekens en kussens (kranten voor extra isolatie (denk aan schaatsers) en ook wel voor de hygiese effecten, hygiene dus. Ik ben van 1948 en herken heel veel van wat je schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik bewaar de enveloppen ook en hergebruik ze. Dat probeer ik ook met doosjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik bewaar de verpakkingen ook altijd

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.