zondag 2 januari 2011

Hamsterhoekje

Het hondenmatras met een plaid erover doet dienst als hondenbed. In feite is het een gedeelte van zo'n opklapbedje wat uit drie matrasdelen bestaat. Als consuminderaar doe je dat niet zomaar weg als het verslijt en zie je daar nog iets bruikbaars in, namelijk een prima slaapplek voor de hond, waar overigens ook regelmatig dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Maar de plaid dient wel netjes recht te liggen anders gaat hij ergens anders liggen. En wie maakt van die plaid dan zo'n puinhoop? Precies, de hond zelf.

Dit matrasje ligt voor een kast en ik dacht vandaag, kom, laat ik eens even onder de kast kijken c.q. zwabberen. Een hele voorraad aan schatten kwamen te voorschijn, de priv├ę hamsterplek van de hond had ik ontdekt! En ik maar denken, waar is de trekflos, kauwbot, piepbal, piepbot, touw, hoefje enz. Juist ja, daar dus! Ik dacht al dat hij ze in de tuin had verstopt. Of hij het nu zo goed verstopt had en vergeten is, weet ik niet, maar hij was zo blij als een kind toen ik alles te voorschijn haalde. De dag kon voor hem niet meer stuk. Steeds kwam hij met een ander speeltje naar ons toe.
Ik moet voortaan toch maar vaker onder die kast kijken, nu ik zijn hamsterplekje weet. Scheelt mij uiteindelijk ook.
Hij zal misschien half en half iets opgevangen hebben over de crisis en heeft zijn schatten alvast veilig opgeborgen, want je weet immers nooit met bezuinigingen ;-)

4 opmerkingen:

 1. Leuk verhaal, moest ook altijd om onze hond lachen, die verstopte de boel ook altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahah..... wat grappig. Waarschijnlijk was hij het zelf ook vergeten, of hij kon er niet meer bij.

  Toch leuk dat hij weer zo blij was met z'n "nieuwe" speeltjes!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie het helemaal voor me hoe blij je hond was met z'n "nieuwe" speeltjes. Zou ook iets voor onze hond kunnen zijn, zo'n actie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb jij een super slimme hond!
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.