Zaterdag las ik bij nu.nl een artikel over woekerrentes bij rood staan. Dat dat 20 procent kan zijn, is natuurlijk niet in evenwicht met de rente die je tegenwoordig krijgt met sparen van geen tot nog bijna 3 procent. Nu ben ik gelukkig iemand die het probeert niet zover te laten komen om in het rood te komen staan, maar toch onverwacht gebeurt dat toch wel eens, zelfs als je daar rekening mee houdt en niets uitgeeft. Dan wordt er ineens onverwacht een rekening geïnd die je of vergeten was of veel te vroeg of veel later doorberekend wordt. Dat kan dan nog wel eens gebeuren met bijvoorbeeld bijbetalen van energie e.d. Dus hoe goed ik ook uitkijk, het gebeurt mij ook. Als ik het van te voren weet, stort ik snel iets van de spaarrekening, maar dan is bijvoorbeeld een andere rekening het net voor. Meestal is het overlappend.
Ik heb dan ook gelukkig ieder jaar maar een heel klein bedrag wat afgetrokken wordt van de rekening van in het rood staan. Toch ergens baal ik daar wel van, want het is toch geld, weliswaar weinig, maar toch.
Bovendien krijg ik amper rente op mijn gespaard bedrag en als ik even een klein bedrag in het rood sta, dan mag ik direct wel een veel hogere rente betalen. Hoe vaak is het ook niet dat je geld teruggestort krijgt van een verkeerd bedrag in te houden en aar pas weken later iets van terugkrijg, zo niet een vol jaar. Daar heb ik nog nooit rente over teruggekregen. Ze zouden me zelfs uitlachen als ik dat zou vragen dat ik ook 20 procent wil zien. Een eerlijke constructie is het niet. De burger is in dezen meestal de pineut.
Dan is de belastingdienst nog fatsoenlijk met zijn heffingsrente. Groeten Izerina
BeantwoordenVerwijderenHet is voor mij weer een bewijs dat banken nog steeds niet te vertrouwen zijn. Ook al doen ze alsof er heel veel veranderd is, openheid van zaken geven ze nog steeds niet.
BeantwoordenVerwijderenHet klopt ook niet wat ze doen. Maar daar kunnen ze weer flinke bonussen van uitbetalen niet waar.
BeantwoordenVerwijderen