dinsdag 25 januari 2011

Voorraad pennen en potloden

Al jaren heb ik geen pen of potlood meer gekocht. Op wel vijf plaatsen in mijn huis staan bakjes met stiften, pennen en potloden. Het enige wat ik de laatste jaren wel heb gekocht, is zo'n mooie grote kleurdoos. Mooi om al die kleurtjes te zien en nog mooier om er meer te kleuren. Ik teken- en schilder graag, maar het fijnste vind ik nog steeds te werken met gewone kleurpotloden. Zelfs daarvan heb ik nog hele oude uit mijn eigen jeugd, die van mijn dochter en de nieuw gekochte van een paar jaar terug. Dichtbij me zodat ik meteen iets kan uitwerken in kleur.
Pennen en potloden echter krijg ik van alle kanten en het lijkt wel of het er steeds meer worden ieder jaar. Rond de verkiezingstijd krijg je er altijd wel eentje van een politieke partij of via de post van allerlei instanties om maar vooral hun papieren in te vullen c.q. een cheque te tekenen. Natuurlijk is dat voor mij absoluut geen reden om ook maar iets in te vullen en al zeker geen handtekening om ergens aan vast te zitten in een opwelmoment. Wel gaan al die kleurige met reclame voorziene pennen in de pennenbakjes. Dank je wel voor de gratis pennen!
Ook van het Zweedse warenenhuis zijn hier wat potloodjes, altijd handig.
Soms wordt er wel eentje met kleine tandjes voorzien van een overijverige hond of poes die zich aan het vervelen was. Ook de oude potloden van mij en dochter doen nog steeds hun dienst hier. Met een puntenslijper is tenslotte niks mis.
Lekker in de hand liggende pennen worden bewaard als ze leeg zijn en de ander worden weggegooid nadat ze opgeschreven zijn. Tegenwoordig koopt bijna niemand meer lege stiften voor ballpoints. Het zijn echt wegwerpproducten geworden. Ik moet ook zeggen dat ze lang niet meer zo stevig zijn. Als je ze los in je tas meeneemt, heb je grote kans dat als je ze nodig hebt, ze in vier stukken liggen. Dan is een lege bewaarde pen wel eens handig om weer te voorzien met een volle stift.
Tegenwoordig heb je ook allerlei verschillende diktes met pennen. Na de normale maat, zag je ineens hele smalle. Die deden wat sjieker aan en zaten vaak bij schrijfsets. Daarna kwamen de dikke knotsen omdat ouderen die beter vast konden houden, wordt gezegd. Tja, ik weet het niet hoor, ik vind ze helemaal niet lekker in de hand liggen of ik ben nog niet oud genoeg. Een middenmaatje tussen gewoon en knots, is fijner in gebruik.

Waar het eigenlijk om gaat om hierover te schrijven was in feite dat ik nooit geld uit hoef te geven voor potloden en pennen. Hoe ze ook soms in het niets verdwijnen, zoveel komen er ook weer te voorschijn uit het niets. Gratis wel te verstaan.

7 opmerkingen:

 1. Hier gaat het niet anders, ik vind ze ook wel gewoon op straat en neem ze ook mee. Hier ook geen gebrek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar had ik nog niet aan gedacht,de stift van een kapotte pen bewaren. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons verdwijnen ze als sneeuw voor de zon!
  Ik koop af en toe een lading pennen, en natuurlijk krijgen we ook veel gratis pennen, maar waar ze blijven??
  Misschien dat die drie koters van mij er iets mee te maken hebben...?
  Hetzelfde geldt voor scharen.. Ook altijd spoorloos!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OOk hier en hel bak pennen, en hoe ik er aan kom??????????? geen idee. Maar de bak blijft altijd gevuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook hier overal in huis verzamelplekjes met pennen. Ik heb ooit in het verre verleden een vulpotlood gekregen waar de wat dikkere stiften in konden, eigenlijk bedoeld om mee te schetsen, niet om hele fijne lijnen te trekken. Van mijn opa heb ik een hele collectie van die potloodstiften geerfd in diverse hardheden. Ik heb ze op speurders te koop staan, maar als ze niet verkopen, dan kan ik ze altijd nog opgebruiken.

  Kleurpotloden heb ik niet meer in huis. De vorige set die ik kocht waren van een slechte kwaliteit, veel te hard, en in dat geval was het goedkoop duurkoop. Mocht ik dus ooit nog eens kleurpotloden kopen, dan zal ik ze of eerst uittesten in de winkel of gaan voor een goed merk, dan maar wat duurder. Ze worden niet door kinderen gebruikt en ik ben er zuinig op, dus dan is het wel de moeite waard.

  Groetjes, Miekelie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Net als kammen, ben ik pennen altijd kwijt. Ze liggen op verschillende plekken in huis, maar op het moment dat ik ze nodig heb, zijn ze er niet.Heel vreemd.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha! Geweldig hoe je kleurdoos schrijft!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.