dinsdag 18 januari 2011

Van Aleppo naar klei

Ik had al eerder geschreven over mijn ervaringen over Aleppo zeep om deze als shampoo te gebruiken. In de gewone shampoo zitten namelijk wat stoffen die niet echt goed zijn voor de gezondheid al ruiken die wel heerlijk! Toch op de een of andere manier klopt er iets niet bij Aleppo. Er worden drie producten voor gebruikt: olijfolie, laurierolie en soda. De soda maakt de zeep en lost weer op wordt gezegd. Maar iedere keer als ik mijn haren was, heb ik toch het idee meer soda te ruiken dan olijfolie. Ik kan het met mijn verstand niet verklaren, mijn gevoel zegt echter stop er maar mee als het op is ook al is het goedkoop in gebruik. Daar heb ik de laatste jaren naar leren luisteren...

Wat ik doe met voedsel, doet mijn dochter naar cosmetica en huidverzorgende producten: zo goed mogelijk uitzoeken wat het beste is voor je gezondheid zonder ongewenste toevoegingen. Meestal maak ik op wat mijn dochter weer eens uitprobeert en toch niet helemaal bevalt qua geur of resultaat voor haar haar. Ze maakt momenteel ook heel veel gewoon zelf al op natuurlijke basis zonder toevoegingen, zoals deo, haargel en scrub.
Wat dat betreft heb ik nogal gemakkelijk haar en maakt het nooit zo uit. Ik loop dus meestal achter waar zij haar haren mee wast. Tegenwoordig gebruik ik nog afwisselend een shampoo van Weleda en dan weer de Aleppo. Als dit op is, stap ik over naar de klei uit Marokko, de zogeheten ghassoul of rassouil. Dat schijnt weer veel beter te zijn dan Aleppo. Ik zie dat het haar van mijn dochter er mooi uitziet en ook heel erg zacht aanvoelt. Het is ook dikker lijkt wel. De klei kan ook als een masker gebruikt worden. Je kunt het kopen dat het al aangemaakt is, maar ook puur als gemalen klei wat je zelf aanmaakt met water. Dat laatste is dan veel goedkoper. We kwamen uit op afgerond zoiets van 0,25 per wasbeurt dan. Rechtsteeks uit Marokko kost een kilo bijna niets heb ik gehoord. Hier betaal je er nog aardig wat voor, maar als je er zolang mee kunt doen dan valt het ook wel weer mee voor zo'n grootverpakking en hetis beter voor je hoofdhuid en je haar. Het is de moeite waard de prijzen te vergelijken, want het kan wel een kwart in prijs duurder zijn van de een of bij de andere winkel!

Ik maak mijn producten nog even op en stap dan ook over naar klei om mijn haar mee te wassen! Het klinkt te onwerkelijk om te geloven... het is dat ik het zelf gezien heb dat het echt is en geen grap! Klei in je haar, hoe kom je erop en het wast nog schoon ook!

Zie onder label 'Cosmetica' in de rechterkolom om meer over mijn eerdere ervaringen met Aleppo te lezen.

7 opmerkingen:

 1. Je zou ook groene zeep kunnen proberen, en als je het zacht wilt maken spoelen met azijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poeh, 25 cent per wasbeurt vind ik aan de prijs, hoor! Wel eens de shampoos van Lush geprobeerd? Die wil ik nog een keer bestellen, is ook natuurlijk en vegan. Ik ben zeer benieuwd naar je klei-ervaringen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klinkt inderdaad wel bizar: je haar wassen met klei! Ik ben benieuwd hoe het bevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gebruiken een haarzeep van SOAP7. Niet goedkoop, maar wel lekker. Helemaal ken ik ingredienten ook niet, maar het is makkelijk in gebruik en makkelijk te bestellen via internet.
  Groet, bespaarma(atje)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In groene zeep zit loog. Wel goed om vloeren schoon te maken en te ontsmetten, maar toch liever niet voor mijn haar. Mijn vader heeft dat eens lang gvoor lange tijd gebruikt en had heel dof, stug en plat haar ervan gekregen.

  Vind het wel meevallen 25 cent per wasbeurt of masker. Het kan natuurlijk goedkoper, maar dan heb je er veel chemicaliën inzitten en die probeer ik nu juist te vermijden.

  Veel shampoos beweren dat ze natuurlijk zijn, maar dat is slechts voor de reclame! Als ze er een product in hebben wat natuurlijk is, zetten ze dat erop. Dat mag. Echter er zitten dan vaak ook andere stoffen nog in, die helemaal niet natuurlijk zijn.

  Ik zal Lush en Sooap7 wel eens opzoeken en het aan mijn dochter laten zien, die kan meteen zeggen welke ingrediënten wel goed zijn en welke niet. Dan zet ik het wel als een berichtje hieronder weer neer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En wat dacht je van helemaal geen shampoo. Ik doe dat nu al sinds augustus 2010 en het bevalt me prima. Mijn haar ziet er niet vet uit en ik heb meer krullen en dikker haar gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen shampoo gebruiken is uiteraard goedkoper. Maar als je het toch doet doe je het 1x per week dan valt een euro per maand aan kosten wel mee. Ik heb ook 2 weken geprobeerd zonder shampoo,maar kreeg vet haar en naar een feestje gaan met vet haar was niet om aan te zien. Dus daarom doe ik het liever in de zomer. Ga ik toch eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.