vrijdag 14 januari 2011

Markt

Donderdagmiddag nog even naar de markt gegaan in Valkenswaard omdat we er toch langs kwamen met de auto. Ik wilde daar naar de Boerenbond en Formido. Daar was nog een Kringloopwinkel in de buurt en ook die even binnengelopen, maar dat viel daar erg tegen en niets gekocht. Maar van binnen heb ik nu wel rust, want ik wilde deze winkels al vanaf de zomer bezoeken.

Het is daar in het centrum van Valkenswaard mooi opgeknapt overal en dat is ook wel te merken aan de parkeertarieven. Voor een uur valt het mee, maar als je anderhalf uur wil parkeren, is dat bijna het dubbele, laat staan dat je voor twee uur wil parkeren. Ja, zo wil ik niet winkelen hoor. Zo dicht staat de auto niet van het centrum en je moet dus iedere keer wat in de parkeermeter gooien. En dat is nou precies dat ik veel minder dan jaren ervoor nog ga winkelen in Valkenswaard. Nu probeer ik toch nog ergens wat verder weg te parkeren waar het gelukkig nog gratis is en dat scheelt dan net 5 minuten langer lopen, maar dan hoef ik tenminste niet steeds de tijd in de gaten te houden. Dat is namelijk lastig boodschappen doen als je geen horloge draagt. Uit een soort van principe wil ik dan niks uitgeven voor de parkeermeter en zoek net zo lang naar een gratis plekje. Mooi zo toch weer minimaal 2 euro verdiend.

Om kwart over vier hielden al veel marktkooplui het voor gezien en waren ze al gaan opruimen. Ze moeten echter ook 'los' en dan is het als koper wel aangenaam om zo'n 10 paprika's te bemachtigen voor 1,50. Ook 9 puntpaprika's gescoord voor 2,50. Nog appels, mandarijnen en brood voor de hond (die lust veel liever brood dan zijn brokken, dus dan maar vlees, brood en brokken ertussen moffelen) en brokjes.
Verder slaagde mijn dochter voor een goede kwaliteit dekbedhoes die ze net een avondje van te voren op internet bijna had besteld en op de markt nu 20 euro goedkoper uit was.
Al met al zwaar beladen weer teruggelopen naar de auto. Glimlachend met de vele koopjes. Jammergenoeg geen biologisch, maar een koopje zo af en toe is ook wel aangenaam. Dat wordt de komende tijd veel paprikagerechten eten! En anders maak ik er wel meer tegelijk schoon en leg ze in de diepvries, want weggooien moet natuurlijk wel vermeden worden als het kan!

5 opmerkingen:

 1. ooh heerlijk zo shoppen, en ach biologisch of niet je hebt er in ieder geval ook een lekker gevoel aan over gehouden , toch ? , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man gaat ook altijd aan het 'eind' van de markt, als de spullen goedkoop weg gaan.

  Van hoge parkeertarieven baal ik ook altijd, en ga daarom nu steevast met de fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Paprika.s uithollen en zo de vriezer in , dan kan je ze nog voor allerlei gerechten gebruiken zelfs voor evt te vullen. Je moet ze dan wel in bevroren toestand vullen. Veel sukses. Gr. Cisca. Servie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier lopen we liever een blokje om dan ons goeie geld aan de automaat te geven. Fijn dat je goed geslaagd bent met koopjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn zeker koopjes.En je weet nu,hoe het in die kringloopwinkel is.Een fiets met grote tassen en de winkels niet ver weg. Dat is de prettigste oplossing. Dat hebben wij gelukkig.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.