maandag 3 januari 2011

Cadeautjes bij abonnement

Dit jaar heb ik van geen enkel tijdschrift meer een abonnement. Vorig jaar heb ik het laatste abonnement opgezegd. Dat ging ergens best moeilijk omdat ik dat vanaf 1978 al had. Ik voelde me ergers toch niet lekker daarover en kocht het daarom vorig jaar toch nog 6 x los. Tenslotte kon ik me dat zelf nog verantwoorden met mijn tegoedbon van Selexyz iedere keer. Als je een jaar of twee jaar geen lid meer bent geweest, kun je bij veel tijdschriften bij aanmelding iets leuks uitkiezen, vaak zijn dat bijvoorbeeld leuke boeken. Dat is toch jammer als je al jaren een trouw lid bent en nooit een leuk cadeautje krijgt. Daarvoor moet je je eerst afmelden en na een poosje weer aanmelden. Het verschil met een exemplaar los kopen met een abonnement is vaak niet zo heel groot. Dat is de waarde van een cadeau na een jaar wel dubbel waard.
Als dit jaar mijn favoriete tijdschrift nog goed of zelfs beter wordt, dan mag ik me in 2012 weer daarop abonneren. De voorgaande jaren ging het namelijk erg bergafwaarts, maar na een vervanging van diverse medewerkers is het snel weer goed gegaan en weer een kwaliteitsblad geworden. Ik kijk als eerste vaak automatisch naar de vormgeving van een blad (ik ben zelf vormgever en begeleid ook stagiaires daarmee) en daarna naar de inhoud. Als de vormgeving niet prettig is, erger ik me bij iedere bladzijde die ik omsla. Zo vind ik Flow bijvoorbeeld echt een feestje om door te bladeren!

5 opmerkingen:

 1. Zelf hebben we ook geen abonnementen, koop ze altijd op de rommelmarkt en bespaar me de centen van zo'n kadootje. Met die kadootjes is de verleiding groter om abonnee te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook geen abonnementen meer. Ik heb echt alles voor mezelf opgezegd.Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een gelukkig nieuwjaar gewenst en lekker blijven bloggen; kan erg genieten van jouw berichten en soms zitten er ook goede overdenkingen bij.

  groet, lavender

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben al een paar jaar heel gelukkig zonder abonnementen. De tijdschriften die ik wil lezen, leen ik gewoon uit de bibliotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben ook alle abonnementen opgezegd. Scheeld een hoop geld. Wat ik wil lezen haal ik in de Bieb.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.