zaterdag 22 januari 2011

50% of 2 voor de helft

Vrijdag werd me gevraagd waar ik voor zou kiezen, 50% of 2 voor de prijs van 1. In een seconde denk, je dat is toch hetzelfde, maar al snel bedacht ik me dat ik toch liever producten koop voor 50% dan 2 voor de prijs van 1, want dat laatste is toch het dubbele van hetzelfde. Van sommige producten wil je er namelijk geen 2. Vaak is het dan ook dat je juist een product goedkoop wilt uitproberen.
En wat te denken van 3 halen en 2 betalen? Heb je meer keuze of is het hetzelfde product?

Maar dan denk ik dus als consument. Zou ik echter aan de andere kant staan, die van een winkelier, dan zou ik voor de tweede optie kiezen, namelijk twee voor de prijs van één, want dan verkoop je meer. Beter nog 3 halen en 2 betalen, want dat in procenten omgerekend is maar 33,3 procent korting, dus meer winst.

Conclusie van mij is dus dat ik liever 50% prefereer, dan kan ik het aantal zelf kiezen.

7 opmerkingen:

 1. Twee of drie voor.... is een slimme truuk. De mensen kopen dan vaak te veel.Maar de supermarkt is wel van zijn voorraad af. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, slim zijn ze. Je moet goed rekenen en vooral na jezelf toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zeg maar nee......dan krijg je er ......liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ehm.... ik geloof dat ik zou kiezen voor 2 voor de prijs van 1. Dit soort sommetjes maken mij in de war.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is ook precies de bedoeling dat je in de war raakt zodat je maar vooral veel koopt :-) Als je het net nodig hebt en vaak, is het niet zo erg. Maar ik maak liever zelf de keuze.
  Inderdaad niks kopen is ook een manier, maar we willen ook vooral goedkoop uit zijn toch voor producten die normaal ook zouden kopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga toch voor de 50% korting. Net wat je zegt, van sommige dingen wil je toch eerst proberen of het bevalt. Ik probeer dat dan wel meteen in de actieweek uit te proberen om dan te hamsteren als het product naar wens is.

  Meestal heb ik voor producten een bodemprijs is gedachten waar het aan moet voldoen, wil ik het kopen voor die prijs. Zoals nooit meer dan 10 cent voor een vaatwastablet of 25 cent voor een rol wc papier. Vind het echt een sport om dan toch weer een aanbieding te vinden waar ik onder de bodemprijs door ga.

  Groetjes, Miekelie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Soms moet je steeds meer kopen om korting te krijgen. Een bekende reclame eens in de zoveel tijd bij drogisterijen was 3 pakken p.ampers voor 20,-. Dan heb je er één gratis. De laatste tijd zie ik alleen maar 4 pakken voor 30,- Dan heb je er wel nog steeds één gratis, maar toch mooi een pak extra gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.