zaterdag 8 maart 2014

Planning opruimfase 2014

Ik ben momenteel met een eerste opruimronde begonnen in huis. Dat is meestal in de weekends naast mijn baan van 95% fulltime werken, huishoudelijk werk, dieren en dochter. Ieder kleine beetje opruimen is tenslotte weer iets. Daarom ook een vertrek per maand.
Volgende jaar begin ik met de 2e fase met beter uitzoeken, zodat ik nu niet hoef na te denken of ik iets bewaar of weg moet doen. Waar ik al helemaal zeker van ben natuurlijk wel. Pas daarna (2015 halverwege het jaar) ga ik starten met de kamers en de meubels opknappen.. Nu dus alleen sorteren, uitzoeken en opruimen. Dat alleen al geeft veel ruimte. Ik vraag me dan ook vaak af, waar is het nu gebleven na het opruimen. Eerst lijkt het veel en na opruimen is er bijna niks meer over. Ra ra?

Mijn planning voor het hele jaar 2014 is als volgt:
 1. januari -> bijkeuken  (voorraadkast non-food moet nog)
 2. februari -> kamer (3 boekenkasten moeten nog uitgezocht worden)
 3. maart -> keuken
 4. april -> kamer boven + 4 boekenkasten + bureau
 5. mei -> garage, schuur 1, schuur 2 ->1/4
 6. juni -> schuur 2 + alle zelf-doepakketten in elkaar zetten + buiten verven
 7. juli -> kamer boven (4 boekenkasten) + buiten verven
 8. augustus -> kelder, badkamer, overloop, vliering, gang (boekenkast) + buiten verven
 9. september -> zolder 1/4
 10. oktober -> zolder 1/4
 11. november -> zolder 1/4
 12. december -> zolder 1/4
Inmiddels loop ik al wel een beetje achter, maar toch begin ik met een nieuwe maand toch aan het vertrek wat ik voor ogen had te doen. Tussendoor dan nog proberen inhalen als dat lukt met vakanties anders komt dat volgend jaar. In de zomermaanden staat er meer omdat ik dan vakantie heb en dan automatisch ook meer kan doen.

3 opmerkingen:

 1. Goed bezig, zo'n planning lijkt op zich realistisch, hoewel je duidelijk ook genoeg andere dingen te doen hebt. Wat zou het mooi zijn als aan het einde van het jaar gewoon alles gedaan is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marianne. *Ik vind al dat je veel doet. Het belangrijkste is dat je er prettig bij voelt.Geniet een beetje van je leven. Groeten Tny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slim om het zo te verdelen en als je het vastlegt en bij houd, heb je ook een stok achter de deur voor jezelf. Goed bezig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.