dinsdag 11 maart 2014

Muziek

Ik zie regelmatig op diverse blog iets staan over muziek en de zwijmelmomenten. Niks mis mee hoor :-) Ook ik was vroeger gek op muziek en de radio stond dag en bijna ook de nacht aan. Als ik die muziek inderdaad van vroeger hoor, dan komen er herinneringen naar boven van een bepaalde sfeer. Maar dat voelt dan ook meteen triest aan en ergens wil ik die momenten niet herbeleven omdat ik in het nu leef. Soms leuk zo'n vrolijk moment, maar meestal niet dus. Ik wil niet in verleden blijven steken.
Ik denk dat ik tot mijn 30e ongeveer net als velen anderen naar muziek luisterde, meestal was dat de tv toen met Top Pop. Overdag hoorde ik het van de vroege ochtend tot ik naar huis kon gaan op mijn werk. Vanaf dat moment wilde ik eigenlijk alleen nog maar stilte in huis. Ik werd geestelijk vermoeid van al die ruis om me heen. Vanaf die tijd luisterde ik steeds minder muziek tot ik echt nooit meer luisterde of keek. Ook met de avondstudie VWO had ik stilte nodig want met ruis kon ik niet studeren.
Dat ging jaren zo verder tot ik een dochter kreeg en in mijn huis weer volop de kinderliedjes te horen waren, gevolgd door later weer andere. Zelf luisterde ik nergens naar. De enige muziek die ik hoor is met wakker worden van de wekker tussen de nieuwsberichten door. Een ander kan zich denk ik dan ook niet voorstellen dat het stil is in huis en dat ik nooit de radio of tv aanzet voor muziek. Tegenwoordig hoor is het gedreun weer wel te horen boven op mijn dochterskamer sinds ze weer thuis woont. Ik ben het helemaal niet meer gewend en word er zelfs erg geestelijk door vermoeid als het zo uren dreunt.
Persoonlijk geef ik dan ook helemaal niks meer om muziek, welke soort dan ook. Ik kom dat echter nergens tegen bij anderen. Ben ik daar nu echt een uitzondering mee?

3 opmerkingen:

 1. Als ik muziek draai,is het echt om te luisteren. Hier staat nooit radio of tv als achtergrondgeluid aan. Daar baal ik zo van,als ik buiten zit,die mensen die altijd hun radio aan moeten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eeh dan ben ik ook een uitzondering; ik heb eigenlijk nooit de radio aanstaan, alleen 's ochtends als ik naar mijn werk rijd dan staat de radio op radio1 voor het nieuws. Ik heb een hekel aan al die ruis om me heen en word er ook erg moe van. Heerlijk de stilte in/om huis. Zo kan ik me ook mateloos ergeren aan mensen die buiten hun radio aan moeten (en dan altijd hard!!!!) en dan ook nog uren met een hogedrukreiniger hun terras moeten schoonmaken...

  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik luisterde vroeger ook altijd naar de radio en de laatste jaren nooit meer. De t.v zou van mij de deur ook wel uit mogen maar ja ik ben niet alleen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.