donderdag 4 augustus 2011

Hazelaars op het kerkhof

Met boodschappen doen kwam ik langs het kerkhof van het dorp die wordt begrensd door allerlei struiken. Pal daarnaast aan de andere kant liggen de graven. Ik zag een gezin, bestaande uit vader, moeder en 2 kinderen de hazelaarstruiken leegplukken. Op zich goed idee, maar als ik eraan denk waar de struiken hun voedsel vandaan halen, heb ik toch zo mijn bedenkingen. Ik zou dat dus nooit doen, alleen al om 'het idee'. Natuurlijk weten we ook niet waar al het voedsel in de winkels vandaag komt en soms is dat maar goed ook. Misschien plukten deze mensen ze wel voor kennissen omdat zij er zoveel wisten te staan ...?  Maar ja, wat niet weet wat niet deert, wordt immers gezegd. Ik weet het echter wel en ik raap ze wel lekker gewoon hier in mijn eigen tuin.

Wat zou jij doen? Plukken/rapen of ze daar laten liggen/hangen?

8 opmerkingen:

 1. Ik zou ze plukken, ik heb daar geen problemen mee.
  Het is zelfs wel een mooie gedachte dat een overledene nog (indirect) zorgt voor zoveel lekkers voor de levende mens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een twijfelgeval. Ws hartstikke biologisch en heel organisch (!!!), maar het gaat wel redelijk ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had ze daar denk ik laten liggen, sowieso vind ik dat je eerst vooral bij jezelf moet kijken en niet dingen mee moet nemen die niet van jou zijn. Ik snap dat de grens in de natuur misschien wat losser is, maar helemaal netjes vind ik het niet. En dat is dan nog los van het feit dat het een kerkhof is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm, denk niet dat ik het zou doen. Begraafplaatsen zijn rustplaatsen. Ik zou het ook niet fijn vinden als ik bij het graf van mijn moeder kom en mensen achter dat graf in de bosjes lopen om hazelnoten te rapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als het plukken de sfeer niet verstoord,zou ik ze meenemen.Het hoort bij de kringloop van het leven. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik begrijp je weerzin, echter planten halen hun voedsel uit de bodem en daar zitten ook kadavers bij. We willen dat liever niet weten. Maar zodra het een gezicht krijgt wordt het 'creepy'. Zelf zou ik ze ook laten hangen hoor. Ook om de rust niet te verstoren.
  Ik pluk wel in de natuur, op plekken waar weinig mensen komen en al helemaal geen verkeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Totaal geen moeite mee, he is net zoals mevrouw Jee zegt, overal zitten kadavers in de grond dan kun je niks meer eten denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou dingen op een kerkhof in het algemeen gewoon met rust laten.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.