dinsdag 23 augustus 2011

Grootverpakkingen

De dieren zijn momenteel hier allemaal in hogere sferen. Vandaag zijn er twee pakken met grootverpakking dierenvoedsel aangekomen van een bekende dierenspeciaalzaak online Z.
De een is gelukkig met een gratis kale piepkip, al werden na een uurtje de pootjes er al afgebeten! Dus het piepgeval maar snel vervangen voor een nieuw kauwbot. Verse brokjes en snoepjes voor de poezen werden uitgedeeld en wat ze het mooiste vonden was natuurlijk de verpakking! Net kinderen! Van de ene doos in de andere en alles maar afruiken. Zelfs met de plastic banden werd gespeeld. Iedereen gelukkig hier. Het leek wel een feestje!

Ik koop tegenwoordig in het groot in met de brokjes, want dat scheelt al gauw een derde van de werkelijke prijs, als het niet meer is. Eén kater hier is allergisch voor graan en melkproducten en kreeg een bepaald soort Hill's brokjes voorgeschreven door de dierenarts omdat hij vaak meteen na het eten alles weer moest overgeven. Nat voer geeft veelal geen problemen. Maar na het een en ander te hebben uitgeprobeerd, gaat het goed met ALLE Hill's brokjes en hoeft hij helemaal niet die ENE dure kleinverpakking van de dierenarts te hebben. Met ieder ander brokje gaat het mis omdat in de meeste graan zit. Dus allemaal aan de Hill's nu. Wel duurder dan ik gewend was met alle reclames, maar ik ga het echt niet allemaal apart houden. Jij dit bordje, jij dat bordje, nee allemaal hetzelfde.

Ook voor de hond een grootverpakking brokken. Ik heb ook met hem geëxperimenteerd qua merk brokjes, maar meneer wil liever brood dan brokken. Oke, dan wat brood en nat vlees. Alleen mag het ineens niet het goedkope brood zijn, maar wil hij alleen nog maar die van de natuurwinkel! Ho stop, we gaan weer terug naar de brokken. Alleen welke, want meneer houdt er helemaal niet van. Er moet dus gemixt worden om de andere voorraden op te krijgen, want meneer wil nog wel wat Pedigree, maar geen andere smaakjes of ze nu goedkoper zijn of duurder. Dus deze keer toch maar Pedigree gekocht om al de andere voorraad ermee te mixen zodat het toch nog op gaat. De restjes Hill's van de poezen eet hij anders wel met smaak!

Ik hoef voorlopig een half jaar niks meer te kopen, want ook de kattenbakvulling is weer daar ingekocht. Het lijkt duur, een zak van bijna 12 euro, maar ik doe er maanden mee tot een half jaar zelfs. En uiteindelijk ben ik dan toch goedkoper uit dan met goedkopere en dan veel meer zakken. Momenteel doen ze overigens hun behoefte buiten op een speciaal stuk tuinborder waar ik de kattenbakken ook leeg. Daar hark ik alles goed doorelkaar. De behoefte spoelt weg en de kattenbakvulling doet daar weer dienst voor de volgende grote boodschapjes. Maar als het regent zitten ze liever binnen op een van de bakken en geef ze eens ongelijk.

Het was dus even slikken zo'n groot bedrag, maar uitgesmeerd over een half jaar, valt het ook wel weer heel erg mee. Het bedrag is dan ongeveer hetzelfde. En nu krijgen ze toch maar mooi het goede Hill'sbrokje voor dezelfde prijs. Bovendien wat leuke gratis hebbedingetje en kattensnoepjes er bij gekregen.

Het feestje hier gaat nog even door ... de wereld is niet vergaan tenslotte zoals voorspeld was ;-). Al was het vanmorgen zo donker als de nacht hier in het zuiden! Ik heb dat nog echt nooit meegemaakt zo overdag. Iedereen ging steeds voor de ramen staan. Het onweerde en plensde tegelijk. Heel veel viaducten staan nu onder en moet je omrijden. Echt raar zo donker 's morgens!

6 opmerkingen:

 1. Die van ons komt morgen van dezelfde winkel Z.! Ik heb wel een kleine verpakking besteld, wil eerst kijken hoe de hond erop reageert maar als het bevalt, ga ik ook de grote verpakking bestellen en dat scheelt enorm zowel in kosten als mbt afval!

  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij kopen zakken brokken van 15 kg voor de hond.En die van ons lust gelukkig alle overschotjes. Oud brood,restjes groenten en yochurt. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier was het rond twaalf uur ook pikkedonker! Best een beetje eng vond ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij kopen diervoeding ook groot. Als we een zak van 1,5e kilo kopen bij een winkel in de buurt, zijn we iets van €9 kwijt (speciaal voer, ze kunnen niets anders hebben). Nu bestellen we het online en zijn we voor een zak van 10 kilo (de grootste) €35 kwijt. Nog veel geld, maar aanzienlijk minder dan wat we anders moeten betalen. Kattenvoer koop ik nog niet groot, maar de kat wil dan weer dit en dan weer dat, dus daar kan ik nog niet echt goed voor inkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik, toen ik net verdiende, iets duurs kocht waar ik maanden mee deed, legde ik elke maand geld opzij om het tzt weer te kunnen kopen zonder er al te veel van te merken in de beurs. Zou je ook voor de volgende bestelling kunnen doen, dan hakt het niet zo in je budget.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De poezen en katers hier willen ook steeds een ander smaakje, daarom koop ik ook nog reclameproducten daarnaast, waarmee ik het soms meng.

  Je hebt zowel plastic verpakking als papieren verpakking erbij zitten. Het merk van H. kun je open- en dichtritsen, wel handig dus. Papieren verpakkingen kunnen bij het papierafval.

  Scheelt echt veel grootverpakkingen ipv die kleinere. Je kan het zien als veel gratis krijgen dan of het dure merk dan net zo zien als een goedkoper merk uit de super.

  Katten zijn inderdaad van tijd tot echte muggenzifters :-) Weet er alles van. Dan lusten ze niks, zelfs het duurste van het duurste laten ze staan. Dan begin ik weer van voren af aan met het nat voer, afwisselend andere merken te geven of vers.

  Ik kon het ook in drie keer bestellen en gratis laten bezorgen als het me financieel niet zou uitkomen. Ik heb echter gekozen voor de hele bubs in een keer, wel zo handig. Hoef ik die grote zakken met droog voer en kattenbakvulling pas weer rond kerst te bestellen.

  Voor nu koop ik alleen voorlopig reclames, voer met kortingen e.d. (meestal het nat voer). Een voorraadje is nooit weg, zeker als het strenge winterweer aanbreekt! Je moet vooruit blijven denken he :-

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.