vrijdag 19 augustus 2011

Vergeten en teruggevonden voorraad

Met opruimen kwam ik onlangs nog een grote emmer vol met shampooflessen tegen op zolder, waar in het verleden een hele grote voorraad van o.a. allerlei schoonmaakmiddelen e.d. stond. Mijn moeder hield nogal van hamsteren met reclameartikelen. Na haar overlijden heb ik alles in een hoek van de zolder overgebracht en had ik daar mijn eigen 'voorraadwinkeltje'. Jaren en jaren heb ik niets hoeven te kopen van dat spul. Nu na zovele jaren is de voorraad aardig geslonken, maar nog steeds is het niet op.
Totaal vergeten dat er nog meer shampoovoorraad was, want die was per ongeluk in een andere hoek terechtgekomen met rommelen op zolder.

Ik heb echter al weer een paar jaar minder tot geen toxische merken in gebruik en ook heb ik nog een hele poos Aleppozeep als shampoo gebruikt. Uiteindelijk heb ik dat laatste niet meer gedaan omdat mijn haar niet naar mijn zin zit, ondanks pogingen met crèmespoeling of andere 'zachtmakers'. Het is dan schoon, daar niet van, ook zacht, maar zit gewoon raar, plat en oogt stug.

Ik dwaal weer af en kom weer terug op mijn emmer vol met diverse merken shampoos, waaronder zelfs veel babyshampoo. Ze ruiken nog prima, zijn niet bedorven, dus ga ik ze toch maar wel om en om opgebruiken nog. De ene keer deze en de andere keer de 'gezondere'. Het is toch ook weer zonde om zoveel shampoo weg te doen. Dit scheelt toch zeker weer 2 tot 3 jaar jaar kosten van aanschaf van shampoo.

4 opmerkingen:

 1. Toch mooi eigenlijk, hoe jouw moeder je na zoveel jaren nog van shampoo voorziet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijft daat nog zo lang werkzaam? Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou het ook gewoon opmaken. Maar ik denk wel dat ik het zo snel mogelijk zou doen, om te voorkomen dat je het straks alsnog weg moet gooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van wasmiddel verdwijnt uit het poeder wel de geur, de kracht neemt ietsje af, maar mijn was wordt gewoon schoon.
  De shampoo ruikt nog hetzelfde als eerst van alle flesjes. Ik merk er niks aan. Alleen afwasmiddelen kunnen raar gaan ruiken heb ik gemerkt en ruiken dan heel raar chemisch. Die heb ik dus niet meer opgemaakt.
  Mijn shampoogebruik zal niet anders zijn dan anders voortaan. Wel afgewisseld met de natuurlijke, wat daar wil ik helemaal toe overgaan. Nu alleen even terug om het op te maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.