donderdag 18 augustus 2011

Fietsversnelling

Met het weer van de afgelopen dagen is het geen straf om te moeten fietsen. Heerlijk in het zonnetje, net niet te warm en heerlijk frisse lucht inademen. Maar dan ineens hoor ik een klik en fietst m'n fiets heel zwaar. De versnelling naar z'n grootje dus! Waar ik deze ook op zet, allemaal de zwaarste versie, welke absoluut niet mijn favoriete is. Moe en met pijnlijke knieën kom ik uiteindelijk bekaf thuis. Dit was nou net de reden dat ik vorig jaar een andere fiets had gekocht omdat ik iedere dag zo moe thuis kwam.
Iedere dag moet ik een uur fietsen, tussen open vlaktes dus met veel wind. Het is dus zaak dat de fiets héél snel gemaakt gaat worden, want dit kan ik helaas niet zelf.
Het eerste betaalde klusje na de vakantie door een ander kondigt zich dus al weer aan. Het ergste is dan het regelen, wegbrengen en weer ophalen.
Ik ga met de auto naar mijn werk met de fiets achterin. Gelukkig is nog niet iedereen van vakantie terug en heb ik denk ik wel een parkeerplaatsje. Vervolgens tussen de middag naar de fietsenmaker fietsen en een flink eindje weer te voet terug (mag daar niet parkeren namelijk met de auto). Volgende dag het ritueel weer herhalen maar dan andersom.
En nu maar hopen dat de kosten niet al te hoog zijn ...

7 opmerkingen:

 1. zo'n fiets heeft ook echt niet het benul om nou even op een van de laatste vakantiedagen tijdens een ritje van vijf minuten stuk te gaan natuurlijk. Misschien heb je geluk en heeft de fietsenmaker ook wat extra tijd vanwege de vakantie en is het een vijf minuten reparatie met een onderdeeltje van 20 cent. Je mag toch hopen en dromen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je fiets in orde kost minder dan steeds met de auto en is ook nog goed voor het milieu en je lijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb toevallig zelf ook net mijn fiets naar de fietsenmaker gebracht. De as van de trappers was los. Ik begreep dat het ongeveer 135-175 euro gaat kosten in totaal. Maar dan heb ik ook weer een nieuw zadel ( was op), nieuwe verlichting, een nieuwe standaard ( was afgebroken) en dus een goede as. Dat was wel even slikken. Ik ben benieuwd wat het exacte bedrag is. Ik kan hem vanmiddag ophalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is zeker vervelend. Was lopen geen optie? Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vervelend vooral als je vaak gebruikt.
  Hier krijg je altijd een leenfiets mee, wel zo handig.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ojee, zoiets komt nooit gelegen!

  Ik hoop dat hij snel gemaakt is en de kosten meevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De kosten waren gelukkig maar een tientje!

  Heel raar, maar ik kan niet meer bij mijn artikelen! Zo vreemd. Ging altijd prima om er nog iets bij te zetten of zo, niks dus. Ook kan ik geen nieuwe artikelen meer schrijven! Er staat er nog eentje voor morgen en dan is het stop. Dus als er niks meer komt ... het ligt niet aan mij!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.