donderdag 25 augustus 2011

Aleppo of deo

Nu ik weer afgestapt ben van de Aleppozeep als shampoo, ook o.a. omdat ik weer een emmer vol shampooflessen heb teruggevonden in mijn voorraad(!), ben ik weer aan het experimenteren geslagen en dit keer als vervanger van deodorant. Nou ja niet echt als deodorant, maar ik gebruik het heel intensief na het douchen 's morgens en ben aan het kijken hoelang ik het zonder echte deodorant uit kan houden overdag. Mijn idee is namelijk ook, hoe vaker je deodorant gebruikt, hoe meer je huid eraan went. Het valt me niet eens tegen. Er is wel een verschil of ik gewoon thuis ben of op het werk. Ook of ik lichamelijk werk verricht of niet natuurlijk. Sommige kledingstoffen werken soms ook heel erg tegen.
In de zomervakantie ben ik hier eigenlijk al mee begonnen en ik heb gemerkt dat ik thuis amper tot geen deodorant meer hoef te gebruiken. Nu ik weer werk ben ik aan het uitproberen hoeveel uren dit zo werkt. Nou toch zeker wel de hele morgen en begin middag. Pas dan komt de (verantwoorde) deodorantfles te voorschijn. Thuis is het helemaal niet nodig. Eigenlijk gebruikte ik deo standaard iedere dag, vakantie of niet, thuis of op het werk. Zoiets wordt een gewoonte. Toch is dat niet eens nodig. Ik denk dat dit toch zeker eenderde kan schelen in deodorantgebruik en natuurlijk ook de kosten! Ik heb het ook met andere zeepjes 's morgens geprobeerd, maar Aleppo werkt in dit opzicht toch langer en beter!
Ik ben benieuwd hoe eventueel jouw ervaring is met Aleppo!

3 opmerkingen:

 1. Ik heb door verhalen op andere blogs backing soda als deo gebruikt. Maar met echt warm weer was het onvoldoende. Straks met de winter weer eens proberen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je herken het. Met warm weer is de gekochte deo ook te weinig, ook alle andere alternatieve middeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Koop een stukje Aluin,bijvoorbeeld bij kruidvat of andere winkel. Je hebt van Vergulde hand kost rond 2.75 en je doet er minstens een half jaar mee.
  Erg goede deo. Als alternatief kun je 12 dry kopen is eens stick en ruikt erg fris naar citroen. Er zitten natuurlijke producten in. Kost rond de 5 euro. En je doet er langer mee dan een spray.

  Verder is eau de cologne een goedkoop middel om als eau de toilette te gebruiken. Maar ook bij warm weer. Op internet kun je 750 ml kopen,maar ook bij de hema kost 5 euro voor 500ml. Ik heb zo'n vakantiesetje vaponizer oftwel flesje met spraykop. Doe daar je eau de cologne in. Heerlijk verfrissend in de zomer.
  Als je naar Spanje gaat of je kent iemand die daar naar toe gaat. Vraag hem/haar een flesje mee te nemen. Een fles van 750ml kost rond de 3 euro. Ik haal het in Amsterdam bij Pacomer (vlakbij de Albert Cuijpmarkt) in een zijstraatje. Rond de 7 euro een groot fles met eau de colgone. Ze hebben diverse merken. Maar zelf vind ik de gele fles Heno de Previa het lekkerst.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.