zondag 3 april 2011

Uitgetrokken garen voor nieuwe vitrage

Ik had er al eens over geschreven waarom ik gehaakte gordijnen heb. Alleen aan de voorkant voor privacy heb ik er hangen, achter geen.
De gehaakte vitrage van de benedenverdieping kwam vorige week weer uit de was en met hier en een daar een onzichtbare reparatie kunnen die er weer eventjes tegen. Dit weekend waren die van boven aan de beurt en toen was het even schrikken wat voor een grote gaten er toen te voorschijn kwamen. Dat is niet even een stokje onzichtbaar wegwerken met complete gaten. Wat nu? Ik heb me tussen allerlei dozen ingewurmd op zolder op zoek naar de gordijnen die ooit aan de achterkant hingen en die ik bewaard had. En zelfs ook meteen gevonden! Niet één had dezelfde grootte, wat ik al verwachtte, dus dat was pech. Maar omdat het gehaakte gordijnen zijn, trek ik de draad aan de ene kant eruit, terwijl ik die meteen weer haak voor nieuwe gordijntjes. Het was even puzzelen hoeveel steken, want ik haak strakker dan mijn moeder (die de vorige allemaal heeft gemaakt). Bovendien heb ik geen idee welk nummer van haaknaald ze heeft gebruikt. Ik haak nu met nummer 2, dus kan ik wel even vooruit. Als het meezit, heb ik twee nieuwe gordijntjes van oude gemaakt en zijn ze op het eind van de maand af. Hoop ik tenminste, want het gaat niet erg snel met dit slakkengangetje.
Nou dat ligt toch weer helemaal in de consuminderlijn. Oude gordijnen uittrekken om er nieuwe van te maken.
Oh ja en ik repareer de oude gordijnen toch nog maar even voor nood, dat valt minder op dan gaten als ik de reparaties net in wat plooien wegstop.

Nou ik ben weer snel aan het haken ...

4 opmerkingen:

  1. Leuk hoor. Ik had vroeger ook door het hele huis gehaakte gordijntjes. En een rond tafelkleed. dat was toen helemaal hip. Ik vond het erg gezellig staan. Ik hoop voor je dat ze erg mooi worden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat goed,dat je dit allemaal doet en kunt. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.