vrijdag 1 april 2011

Klittenband

Dan zijn we alweer beland bij april, en wel de eerste. Wat gaat de tijd toch snel! Waar tuinen we vandaag in of wat maken de media ons wijs aan onzinnig nieuws? Op 1 april verloor Alva zijn bril (Den Briel). Nog iets van de lagere school wat ik nooit vergeten ben. Nu hoor ik daar nog amper over dat 1 april met Den Briel te maken heeft.

Maar goed, ik ga het niet hebben over 1 april, maar over klittenband. Vandaag heb ik een handig pakketje voor heel weinig gekocht bij de bekende A. Wat is het toch een pracht van een uitvinding. Net zoals die kleine bolletjs van de de klitplant. In het begin werd er gezegd toen het op de markt verscheen dat de rits definitief zou gaan verdwijnen en het klittenband daarvoor in de plaats zou komen. Dat is dan wel gebeurd voor schoenen en laarzen, maar ook daar zitten nog steeds ritsen in. Je moet er toch niet aan denken dat zoals in broeken of rokken het alleen maar vast zou zitten met klittenband. Ik zou me tenminste niet zo veilig voelen eerlijk gezegd.
Je hebt nu niet alleen klittenband wat je ergens in of op kunt bevestigen met de naaimachine, maar je kun het ook plakken.
Het was altijd wel handig voor poppenkleertjes. Voor kinderhandjes was dat veel handiger dan die kleine drukkertjes, haakjes en oogjes of knopjes die door knoopsgaten gewurmd moesten worden.
Op het pakketje wordt ook nog gesuggereerd dat je het kunt gebruiken voor posters en foto's. Dag 'buddy' en fotohoekjes. Hoewel het wel voor een fotoboek niet geschikt is denk ik omdat het anders veel te dik wordt.

Heb jij nog leuke idee├źn waar je ook klittenband gebruikt?

3 opmerkingen:

 1. Dan moet je volgend jaar met 1 april naar den Briel gaan,Marianne.De mensen lopen in middeleeuwse kleding en de poort wordt opnieuw gerameid.Van dat liedje "In naam van Oranje,doe open de poort". Het is echt een heel feest. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kikker in de ....
  Leuke dag.
  Ik ben benieuwd in wat voor toestand de kinderen straks na huis komen... Vaak zijn ze dan geschminkt bijvoorbeeld.
  Klittenband? Ik gebruik het niet omdat ik gewoon niet zo handig ben maar voor de kinderen koop ik alleen schoenen met klittenband. Veel makkelijker (voor hen) en veiliger vind ik.
  Gr,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb enige tijd in Brielle gewoond en daar is het vandaag heel groot feest! Super gezellig, echt een aanrader hoor!
  Fijn weekend,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.