woensdag 8 februari 2012

Zoete bataat soep

Weer een nieuw soeprecept verzonnen met wat op moest deze week uit de ijskast. En ik moet zeggen dat deze soep me weer zeer goed smaakte. Was zeker voor herhaling vatbaar. Het mooiste is zo dat ik precies weet wat erin zit en welke hoeveelheden, om er geen last van te krijgen.

De ingrediĆ«nten voor de zoete bataat soep:
  • 1 grote zoete bataat (schillen en in blokjes snijden)
  • 4 stengels bleekselderie met groen (klein snijden)
  • het groen van een prei (klein gesneden)
  • handjevol rode linzen
  • portie witte bonen (zelfgekookte uit de diepvries, ongeveer een potje)
  • 1 eetlepel (vegetarische) bouillonpoeder
  • Voor erbij: een geroosterde volkoren boterham met zaden of een dikke plak roggebrood
Koken en klaar. Ik heb er ook nog wat verse peterselie bijgedaan. Gedeelte in de diepvries gedaan voor een dag dat ik laat thuis kom van mijn werk. Ik kan er drie dagen van eten. En weer niks weg hoeven te gooien uit de ijskast!

1 opmerking:

  1. Wat net voor handen is, zo kook ik ook.

    Gr, Santine

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.