dinsdag 7 februari 2012

Benzine en autorijden

Ik ben deze week helemaal niet aan het bezuinigen. Door het vallen van vorige week, met nog steeds dubbeldikke knieën en blauwe plekken plus die soort spit nog in mijn nek, vind ik momenteel het fietsen niet erg aangenaam en ga dus met de auto. Wel weer minder beweging, maar dat is zoals het is. Dat is bovendien dan 2 euro 70 per dag aan extra kosten en fietsen is hoofdzakelijk alleen maar eigen spierkracht. Dat tikt dan behoorlijk aan. Maar het moet toch maar even zo, want fietsen is momenteel geen pretje in de kou; het fietst bovendien erg zwaar zelfs. Extra pijnlijk dus met de trappers rond te gaan. Iedere ronde voel ik mijn knieën. Soms moet je gewoon een keuze maken die wat duurder is, maar dan moet dan maar. Ik vind wel weer een ander postje om op te bezuinigen voor die extra tank benzine per maand, nu net dat de benzine juist zo duur is.

Doordat ik met de auto ga, moet ik anderhalf uur eerder opstaan, anders heb ik geen parkeerplekje. Van de week uitgeprobeerd met parkeren en de wegen. Vertrek ik om kwart over 7 is het lekker rustig op de weg en genoeg parkeerplaats. Vertrek ik om half 8 zijn er al filles, ook nog genoeg parkeerplek. Ga ik echter om kwart voor 8 zijn de filles in de stad gegroeid en ook een plekje bemachtigen is niet altijd meer mogelijk. Dat wordt dan weer rondrijden daar in de buurt en zo'n tien minuten teruglopen. Nou dan toch maar voortaan anderhalf uur eerder opstaan om geen filles te hebben en alle keus met parkeren. En eerlijk is eerlijk, achterom kijken in de auto is momenteel ook geen pretje dus heb ik graag ruimte om me heen met het parkeren zelf.
Ik kom op een donkere afdeling als eerste aan. Heb mijn mail al doorgenomen en druppelsgewijs komt de rest. Ik ben al helemaal klaar wakker en anderen moeten nog gaan acclimatiseren met een hoop koffie :-) Voordeel is weer wel dat ik in het licht naar huis kan rijden!

Het houdt ook in dat ik eerder moet gaan slapen, dus eerder cv uit. Daar ik altijd eerst ga lezen, lig ik vroeger in bed. Is bovendien prettiger voor mijn benen nu. Dus al met al spaar ik toch weer wat uit aan de cv kosten hou ik mezelf maar voor, geen pc aan, dus geen elektriciteit of lampen beneden aan.

3 opmerkingen:

 1. Je gezondheid is het belangrijkste! Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja soms moet je voor gemak kiezen, als het niet anders kan.
  Ik heb de afgelopen weken makkelijk gegeten omdat ik niet goed kon koken vanwege mijn hand.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Af en toe moet je voor jezelf kiezen! heel belangrijk..
  en zie het brengt toch weer ergens anders een voordeeltje: vroeger slapen en minder verbruik ;)
  liefs en hopelijk gaat het snel weer beter...

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.