zondag 12 februari 2012

Sluikreclame

Afgelopen zaterdag was ik weer bij mijn favoriete natuurwinkel geweest. Dit keer was er een leuke aanbieding, namelijk een groente- en fruittas voor 7,50 euro. Er zat in: een net sinaasappels, een zak met appels, een zak aardappels, een net uien, een bakje champignons en een zakje rucola. Niet gek dus voor die prijs en alles biologisch. De boodschappentas zelf is ook herbruikbaar van stevig plastic zoals ze nu tegenwoordig worden gemaakt. Uiteraard straalt de boodschappentas de huisstijl uit van EkoPlaza met gebruik van hun frisse kleuren paars en groen en hun logo.

Bij andere supers hangen ook tassen met eigen logo en eigen uitstraling bij de kassa's te koop. De plastic rollen gaan immers verdwijnen. Heb je geen tas bij je, dan kun je er een kopen. Inmiddels zullen velen een hele stapel thuis hebben liggen van die sterke boodschappentassen van allerlei supers. Bij opening van een filiaal, heb ik al 2 x een boodschappentas cadeau gekregen. Ik leg er altijd standaard een stel in mijn auto zodat ik er altijd bij me heb. Ik probeer zoveel mogelijk met dezelfde tas van die super dan te winkelen (veelal oudjes dat ze niet opnieuw moeten worden betaald!), maar dat lukt niet altijd en dan neem ik een vrij neutrale zoals die van de Action maar mee. Toch vind ik het ook wel grappig dat je mensen ziet met tassen van de Jumbo die bij AH gaan winkelen of een van de Aldi bij de Jumbo. Ik vraag me af of de filiaalchef dat ook zo grappig vindt als de klant de deur uitloopt en reclame maakt voor de concurrent of dat hij in zijn vuistje gniffelt dat de klant toch maar mooi in zijn filiaal is geweest. Wie zal het zeggen.
Ik heb in ieder geval weer een sterke boodschappentas erbij. Van dat merk had ik er nog geen. Ik had daar al gezegd, dat ik nu voortaan met hun tas daar boodschappen kom doen :-) Ja, ze wisten dat dit een soort van sluikreclame was vertelden ze me. Maar ach, wat maakt het uit, ik gebruik tenminste een herbruikbare tas! Tassen dus inmiddels. Jij ook?

10 opmerkingen:

 1. Ik let er eigenlijk nooit op dat ik een tas meeneem van de winkel! Ik heb er een paar, echt van die grote shoppers, maar ook kleinere stofachtige tassen. Ik ga daar eigenlijk altijd mee, want die plastic tassen vind ik zonde om te kopen. Heb ik meer meegenomen dan gepland tijdens een 'klein' rondje, dan kijk ik voor een doosje, of stapel ik gewoon flink.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm. Ik heb nu al bijna een jaar dezelfde Shopperbags, die sterke. Werkt super. Bij de markt, supermarkt en al het andere dat versleept moet worden :)
  -- Daadwerkelijk de tassen wisselen, per super, dat doe ik dan net weer niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'k Gebruik nooit een tas van de desbetreffende winkel, al was 't alleen maar omdat er door 't personeel met een scheef oog gekeken wordt of je de tas al langer in bezit hebt of dat je zonder ervoor te betalen met hùn tas de winkel wilt uitlopen.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat is ook een goeie om juist de tas niet van die winkel te gebruiken.
  Je ziet het vaak wel aan de handvatten of ze nieuw of oud zijn. Mijn AH tas heb ik een keer uitgewassen. Ging goed, maar nu zie je ook dat het geen nieuwe meer is. Bovendien is dat nog een van de eerste en ziet er ook van buiten anders uit dan die van nu. Vandaar dat ze er nooit naar kijken :-)

  Marianne (consuminderen met)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb twee van die eco-netten in mijn handtas. Daar gaat alles prima in. Een enkele keer neem ik ook een doosje mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor de weekend boodschappen gebruik ik altijd klap- kratjes. Maar standaard ligt er ook zo'n grote shopper voor noodgevallen in de auto. En ik heb een klein opvouwbaar tasje in mijn handtas. Dat is echt ideaal.

  Een poos terug kon je bij ons bij de C..1000 (misschien wel een landelijke actie) je oude shopper inleveren en kreeg je een nieuwe knal oranje van hen terug. Heeel slim bedacht, of niet soms?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik let nooit op het merk tas..
  Heb ze van intertoys, c1000, coop en ah en gebruik ze gewoon door elkaar!!!
  k heb er nog nooit zo over nagedacht....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb een stel stevige katoenen tasjes,die ik kan uitwassen. Die grote,waar jij het over hebt,passen niet in de fietstas. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb er heel veel, en die liggen allemaal in mijn auto.
  Soms liggen ze zelfs in de weg als ik de gevulde exemplaren in de auto wil zetten.
  Toch maar een paar naar de kringloop brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ook een paar kleinere, kleiner dan die je in de supers krijgt/koopt. Dat is eigenlijk een fijner maatje omdat die beter aan mijn fietsstuur hangen en niet met de punt tussen de spaken komt. Ooit bij de kiwi's cadeau gekregen en ook eentje van aardbeien.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.