maandag 27 februari 2012

Opruimen = eerst meer rommel maken

Ik weet niet hoe het bij anderen gaat, maar als ik iets ga opruimen dan staat daarna werkelijk alles vol. Ik sorteer het grof met leegmaken in allerlei stapels (weg, uitzoeken, bewaren e.d.). Maak de desbetreffende opruimplek schoon en dan kan het verdere uitzoeken beginnen. Dan heb ik wel een mooie schone hoek gecreëerd en vervolgens lijkt het net of er een 'bom' is ontploft in de rest van het vertrek. Overal liggen stapels spul. Hoe kan nu die hoeveelheid in dat hoekje, in en op een kist hebben gepast vroeg ik me zondagmiddag af? Wonderlijk. Maar goed een hoekje is nu wel héél schoon, nu het uitzoeken en gedeeltelijk terugzetten weer. Uiteraard in fases en dagen en niet alles tegelijk, mijn knieën en voet zeggen op tijd stop.
Gelukkig weet ik dat ik een hoop weg kan doen wat uit die kist is gekomen van computertijdschriften want die wereld gaat zo snel, het verouderd als je er maar naar kijkt. Ik ben er al jaren niet meer op geabonneerd, alleen koop ik af en toe zo'n grote pocket uitgave om weer bij te zijn. Maar ook dat is al weer eventjes geleden. Via diverse Nieuwsbrieven van internet kan ik tegenwoordig ook aardig bij blijven. Voor mijn gevoel heb ik dat vorig jaar nog opgeruimd, maar dat moet al zeker een jaar of 3 geleden zijn. Heel af en toe maar iets daarvan teruggezocht, dus er moet een hoop weg.
Ook liggen er allerlei tuintijdschriften (Seasons, Tuin, Buitenleven e.d.) en daar kan ik moeilijk afscheid van nemen, dat weet ik nu al, dus daar wil ik toch een beter plekje voor zoeken. In de zomer er maar eens uit gaan scheuren wat ik wil bewaren in mijn Tuinideeknipselmap. Oh heerlijk, zie het al helemaal voor me, lekker in het zonnetje op de plaats :-)
Ik kwam zelfs een speelbal van de hond tegen in de kist en ook een schoen van mezelf die ik al eventjes kwijt was! Toch leuk hoor dieren in huis :-)
Gisteren ook al een beginnetje gemaakt met uitzoeken en dan deze week kijken hoever ik kom met die ontplofte 'bom' hier.

7 opmerkingen:

 1. Dat van die bom ken ik ook :)
  Je snapt niet waar het vandaan gekomen is.
  Maar na 't vele werk is het wel goed rusten/vertoeven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die bom is ook hier een bekend fenomeen, en ik maar denken dat 'k al zoveul heb weggedaan ;-)
  groet en suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes ermee!! Als ik iets leeghaal, dan kijk ik meestal direct wat er weg kan en de rest leg ik op stapeltjes, bv een stapel voor de krantenbak, een stapel voor boven, enzovoorts. Dat scheelt achteraf weer en zo'n ontplofte bom kan soms wat ontmoedigend werken, vind ik dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel herkenbaar troep door het opruimen, zeker als de kliko al vol is. Ook staat er bij mij veel te "wachten"ivm afval scheiding denk aan glas, oud papier ed.
  Je bent dus echt niet de enige !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar, opruimen geeft een verschrikkelijke troep! Maar dapper doorzetten, en dan zul je resultaat zien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo herkenbaar!! Zit nu erg in de rommel. Maar het ruimt lekker op. En dan heb je toch weer een tevreden gevoel.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Is het al tijd voor de voorjaarskriebels? Ik lees op diverse blogs over dit onderwerp.
  Nu doe ik er zelf ook beetje aan mee, maar dat komt omdat ik sinds 3 maanden niet meer werk en nu tijd heb om de zolder op te ruimen en spullen te verkopen.
  Verder zijn de kastjen op orde daar hoeft verder niets mee.
  Over een paar weken de winterkleding vervangen door de zomer, dat is altijd fijn om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.