dinsdag 14 februari 2012

Doorgeslagen slagroom

Ik koop het bijna nooit, maar dit keer had ik weer eens een bekertje slagroom meegenomen om zelf te kloppen. Nu ben ik daar niet zo goed in moet ik toegeven. Met of zonder een handig apparaatje (slagroomklopper, garde, handmixer enz.) daarvoor, het is me nog niet echt ooit goed gelukt moet ik eerlijk bekennen. Of het blijft vloeibare koffiemelkdikte of het slaat te ver door tot boter. De juiste tussenweg kan ik maar niet bereiken.
Ook deze keer weer net te lang doorgegaan en ja hoor: boter! Nu was het maar een klein bekertje, dus was het even feest hier voor alle dieren, die het niet uit maakte of het boter was geworden. Heel tevreden zitten ze nu hun snorren te wassen :-) Van hun mag ik vast wel vaker de slagroom doorslaan.
Heeft iemand nog goede tips voor me misschien dat het niet meer mislukt?

7 opmerkingen:

 1. Tupperware mixbeker , lukt altijd. Beker en slagroom alle twee even koud., Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zorg dat je materiaal waarin en waarmee je het klopt goed vetvrij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De mixer op standje 1 of misschien 2, anders gaat het te hard en blijven kijken..., want als er golfjes op de slagroom verschijnen, dan STOPPEN !!! :-)
  Succes en eet smakelijk voor de volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan dat toch nog wel gebruken? bijvoorbeeld op brood of ontbijtkoek? Zonde om aan de dieren te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk altijd gewoon, zodra het steviger wordt, dan is het goed. En inderdaad stoppen VOOR die kleine rimpelgolfjes verschijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De slagroom moet heel koud zijn voordat je het klopt. Met die houdbare pakjes slagroom ging het bij mij eerst ook vaak verkeerd totdat ik het een dagje van te voren in de koelkast zette. Dan ging het wel altijd goed.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.