vrijdag 3 februari 2012

Mijn dochter en de maatschappij

Mijn dochter heeft haar baan, waar ze anderhalf jaar werkte, gisteren opgezegd. natuurlijk niet in een opwelling, maar wel met heel veel wikken en wegen vooraf. Het derde contract was nog steeds niet ondertekend of zelfs uitgereikt en in feite zou ze direct op kunnen stappen, maar ze werkt nog uit tot volgende week. Ze begrepen haar gelukkig wel volkomen. Een beginnend bedrijf, waar ze wel ontzettend veel heeft geleerd in zo'n korte tijd, zowel in positieve als negatieve zin. Je moet naar je gevoel luisteren en als dat maar steeds aangeeft, nu weggaan (als dat om diverse redenen ook echt kan) dan moet je dat ook doen. De huidige werkzaamheden bevielen haar maar matig (zou meer mijn richting zijn denk ik). Ook de financiële kant kan doorslag geven als je als universitair opgeleide met masterdiploma Renaissance (maar hierin is natuurlijk niet veel werk ...) na anderhalf jaar nog steeds een minimumloon ontvangt. Ze is jong en dan zijn er zoveel wegen waarin je nog op kunt gaan om te onderzoeken welke richting je past. Zoals we ook aangeven, als de ene deur zich sluit, openen er zich weer andere wegen.
Ze is momenteel ook nog bezig met het afronden van een andere verkorte HBO-opleiding voedingsleer waar ze binnenkort examens voor heeft, dus kan ze zich daar nu helemaal op gaan richten. Voorlopig zal het daarom weer even uitzendbureau worden, maar nu met ervaring! In ieder geval verdiende ze daar toen al meer dan nu.

Tegenwoordig heb je doelstellings- en functioneringsgesprekken, meer dan vroeger met te behalen doelen. Waar je minder goed in bent wordt geacht daar meer aandacht aan te besteden de zgh leerdoelen. Het begint al op scholen. Wat als je een lief en aardig persoon bent en je wordt gevraagd je meer harder op te stellen (zoals een bitch). Dat zit niet in je aard, hoort niet bij je, wil je niet, druist helemaal in tegen jezelf. Over je heen lopen hoeft natuurlijk ook niet. Wat dat betreft heb ik het idee dat je beter mensen hun talenten kunt benutten en die nog verder kunt laten specialiseren in datgene waar ze goed in zijn. Daar heb je meer aan dan zo blijven hameren op hetgeen je minder kunt. Daar zijn immers weer genoeg mensen van die dat weer beter kunnen. Maar ook daar komt vast weer wel een kentering in zoals met alles. Er komen weer nieuwe generaties en die gaan dat wiel vast weer opnieuw uitvinden de komende tijd. DAT is juist efficient, stressverlagend, mensen zitten weer beter in hun vel, brengt meer op. Maar ja wie ben ik? Ik ben er niet in geschoold, bekijk het puur als een leek. Maar toch weet ik dat het weer die richting op zal gaan! Al die regeltjes zijn mooi, maar op een gegeven moment zijn ze weer achterhaald en komt iets ouds weer terug in een nieuw jasje.

1 opmerking:

  1. Klopt. Is hetzelfde als dat een aantal jaren het heel goed was om een teamplayer te zijn. Mooi woord, maar of het op iedereen sloeg die dat in zijn cv zette?

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.