zondag 20 december 2015

Een klein gelukje

Oh zo leuk. Ik trof afgelopen week bij de kringloop een houten, tafel borduurraam aan voor 2 euro. Te zien aan het hout en de vorm van de gedraaide pootjes toch al wat behoorlijk wat jaartjes oud.
Er zat nog een tamelijk grofmazig niet-mijn-smaakborduurwerkje in, maar zo kan ik mooi zien hoe je een borduurwerkje erin moet spannen en draaien. Het is wel niet zo'n groot raam (pakweg 25 cm x 30 cm). Het was vast ooit gemaakt voor kinderen, maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk. Het kan alleen voor kleine (en ook lange) borduurwerkjes worden gebruikt. Daarbij denk ik dan meteen aan het project Randje per week of iets wat ik zelf inmiddels allemaal heb verzameld en ontworpen aan patroontjes.

Ik gebruikte nooit een borduurring en vond het altijd maar in de weg zitten. Toch heb ik doorgezet en ik moet zeggen dat het toch ook wel wat heeft :-) Nu dus een echte houten borduurstandaard. Het kan overigens staand worden gebruikt, maar ook ingeklapt op schoot. Binnenkort maar eens een vernisje geven zodat het hout niet afgeeft op de stof. Ik ben er zo blij mee :-)

2 opmerkingen:

  1. Leuk zeg, kan me voorstellen dat dat even een soort 'schat' is die je dan vindt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, soms heb je gewoon geluk! Leuk voor je!!
    Geniet er van!

    Groetjes Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.