maandag 7 december 2015

Volle vuilnisbak

Sinds we plastic zakken gevuld met plastic (blik en 'melk'karton) buiten kunnen zetten, is de grijze bak aardig wat leger met restafval. Ik kon het met gemak altijd halen om deze maar 1 x per maand buiten te zetten. Ik zie dat diverse buren daar meer problemen mee hebben met 1 x per maand en ik zie al dat er aardige trucjes worden toegepast. Op een donderdag worden de bakken hier geleegd in onze straat en op vrijdag in een zijstraat. Onze straat staat altijd voller met bakken dan het aantal huizen en dat zal in de zijstraat ook wel het geval zijn... Op zich natuurlijk wel fijn als je een keertje vergeten bent deze voor te zetten, maar het is zo wel de boel bedonderen. Ik zou zelfs met 1 x in de 2 maanden het nog wel redden, denk ik. Maar dan krijg ik meteen het idee dat ik het juist dan vergeet. Dus zet ik het otch maar mooi iedere maand voor, dan maar halfvol.

Toch probeer ik altijd wel een volle bak nu voortaan voor te zetten. De dag ervoor struin ik alles af in de garage of schuren wat er nog weg kan aan verpakkingsmateriaal zoals piepschuim e.d. en andere spullen die stuk zijn oud, lelijk e.d. Alles maak ik eerst klein en kan zo dan weg. Op de een of andere manier moet en zal die bak vol en kom ik van alles nog steeds tegen wat weg kan. Al denk ik wel iedere maand, nu heb ik echt niks meer wat weg kan. Je hebt echter altijd meer dan je denkt... Deze week is het dus weer struinen :-)

P.S. Bruikbaar goed gaat naar de kringloop hoor ;-) Ik kom daar iedere week, dus kleine moeite om het daar af te geven.

6 opmerkingen:

 1. Wij betalen hier 4,50 euro voor elke keer dat we hem buiten zetten. Er zit iets van een chip in en in januari ontvang je een rekening van het afgelopen jaar. Dustin een zijstraat zetten kost ook extra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het begin trof ik andermans vuilniszakken in mijn halve grijze bak...

   Verwijderen
 2. Hier betalen we 6,95 per bak. Sinds we bij de supermarkt in een ander dorp platic kunnen afgeven staat onze bak nog maar 1 keer per jaar aan de weg. Voorheen 4x.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Flinke prijs. Ja dan ben je nog bewuster wat er daarin gaat! Wij betalen voor een heel jaar. Ook voor de groene bak en die gebruik ik nooit.

   Verwijderen
 3. bij ons zijn de grijze containers nu voor plastic en is er voor restafval een ondergrondse container gekomen, en nu kun je dus goed zien hoeveel plastic we allemaal gebruiken, bij mij valt het nog wel mee omdat ik alleen ben en ook wel oplet en probeer plastic te vermijden , verder zie ik toch dat de meeste buren nog steeds 2 keer per maand de volle container aan de weg zetten en ook regelmatig gebruik maken van de ondergrondse container.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een mooie ruil om de grijze bak voor plastic te kunnen gebruiken en restafval ondergronds. Ik zet momenteel de plastic zak 1 x per maand of om de 6 weken buiten.

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.