woensdag 2 december 2015

Tijdje geleden

Even diep ademhalen en hup we zijn weer zo een paar weken, zelfs maanden verder. Eerlijk gezegd zelfs ook vaak vergeten om andere blogs te lezen in consuminderblogland. Ik probeer echter de draad weer op te nemen, maar of dat regelmatig lukt.... geen idee.

Er is in ieder geval een hoop gebeurd, wat ik ook bewust wat wilde laten zakken en er wat afstand van nemen. Voor mij betekende dat een totaal ander ritme iedere dag. Van o.a. 46 jaar dagelijks bij een baas werken en 30 jaar bij dezelfde organisatie werd me de gelegenheid gegeven op korte termijn te stoppen, wel met 4 maanden uitwerken nog. Dat was wel even plotseling, want zelf dacht ik nog ongeveer 2 jaar te 'moeten' gaan. In een jaar zag ik al 4 collega's van me vertrekken van onze kleine afdeling, dus zo gek was het niet dat het nu mijn beurt zou gaan worden. Dat is toch wel even wennen hoor.

Kortom werd het voor mij veel geregel, nadenken en zit ik nog steeds midden het laatste geregel. Inmiddels ben ik vanaf 1 oktober uit dienst. Ik heb dus meer tijd erbij gekregen voor al mijn plannen. Alleen de tijd vliegt lijkt me nu nog sneller. Helaas zitten er altijd wat kinkjes in de kabel en komt er van alles bij zodat ik vreselijk achter loop met van alles en nog wat, met name het opruimen. Ik wil wel, maar er komt steeds van alles tussen. Ik maak dus maar kleine vorderingen.

Leuk is wel te vermelden dat ik vanaf 1 augustus al 326 spullen uit mijn huis heb (nou ja, niet alles, er staat een volle tas klaar om snel ook nog weg te brengen...). Ik was daar vorig jaar mee gestart; helaas had ik de 365 spullen weg doen niet gehaald. Toch had ik besloten om er 1 augustus weer mee te starten omdat het nu vast wel gaat lukken met meer tijd. Dit jaar in 4 maanden al bijna mijn streefgetal gehaald van 1 jaar, dus probeer ik de achterstand van vorig jaar erbij te nemen :-) Goed streven niet waar :-)

3 opmerkingen:

  1. Fijn dat je wat meer tijd hebt voor jezelf. Opruimen gaat bij mij ook met vlagen, maar als ik weer eens een berg weggebracht heb voelt dat heel lekker.
    Groetjes, Trees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk gefeliciteerd. Opruimen gaat altijd door bij mij, iedere dag weer. Ben ook altijd blij als er weer iets op of leeg is, kan de verpakking de deur weer uit. Maar er komt ook altijd weer binnen.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.