zondag 6 december 2015

Buitenlamp vervangen

Sinds een poosje was de buitenlamp stuk en was het dan ook stikdonker achter op mijn plaats. Net in die tijd kwam mijn dochter hier logeren (of weer wonen, daar zijn we nog niet geheel over uit wat ze hier doet :-), zijzelf al helemaal niet). Dat was wel even schrikken om zo naar beneden te moeten 's nachts voor haar, zelfs met een grote hond beneden waar je over kan struikelen. De lamp moest dan ook meteen vervangen gaan worden. Oké meteen, euh volgende dag dus. Een lamp bij een doe-het-zelfzaak gekocht en die erin gezet. Wij wachten en af en toe kijken. Maar toen het donker werd, geen lamp die aansprong. Het bleef stikdonker achter het huis. De volgende dag hebben we deze teruggebracht en kregen we het geld gelukkig terug. Ik wilde toch liever eenzelfde merk van deze lamp die erin had gezeten en het toch maar mooi 5 jaar heeft volgehouden (7 watt). Zo gezegd, zo gedaan en naar de plaatselijke doe-het-zelfzaak gegaan. Lamp er weer in en wachten tot het donker zou worden. Helaas weer geen licht. Tja, dan de volgende dag maar uitzien naar een gehele nieuwe sensorlamp...
En dan ineens was er licht, halverwege de donkere avond sprong deze aarzelend aan! Zo, dat duurde dan wel even! Alles was ineens zo verlicht. Ieder uur keken we even naar buiten of ie het nog deed. En ja, hoor, ook de volgende dag en nu nog steeds :-) 
Dat hebben we als vrouwen toch maar mooi weer werkend gekregen zonder hulp :-) Het is natuurlijk maar een lampje erin zetten, maar toch hè, hij moet het ook nog eens gaan doen. We zijn gewend geraakt aan het feit dat het altijd ietsje anders gaat dan bij anderen, ook duurt het vaak ietsje langer.

6 opmerkingen:

 1. Lastig in het donker inderdaad. Hier doet manlief dat meestal maar ik kan het ook gelukkig. Altijd handig toch! Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit keer heeft mijn dochter het gedaan, ik gaf slechts aan. Ik laat steeds het schroefje vallen als het er weer in moet...grrrr, maar dat gebeurde nu ook bij mijn dochter :-)

   Verwijderen
 2. Toevallig, hier was er ook ineens eentje stuk! Die ga ik straks direct maar vervangen, voor ik het weer vergeet. Bedankt voor de reminder ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het gelukt is. Zo'n donker plaatsje lijkt me aantrekkelijk voor inbrekers. Brrr.

  Ik heb nu een zonnelamp van de Action, die 's nachts net een flakkerende kaars lijkt. Ik ben er heel blij mee, en hoef nooit de lamp te vervangen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhhhh... dan moet ik ook maar eens snel naar de Action, want ik heb nog genoeg donkere plekjes... Bedankt voor de tip!

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.