donderdag 24 maart 2016

Creatief voor de tuin

Inmiddels is het alweer een poosje geleden dat ik hier weer iets schreef. Soms gebeurt er zoveel ineens dat veel erbij inschiet.

Op het consuminderfront kan ik wel vermelden dat ik in december de 365 spullen wegdoen samen met die nog van het jaar daarvoor gemakkelijk heb gehaald. Misschien nog wel voor 2016 en 2017 erbij :-) Daarom ben ik gestopt om het te vermelden op een lijst. Op een gegeven moment ging het met zakken en tassen tegelijk weg naar de kringloop, textielcontainers en grijze bak. We zaten goed in het ritme van het opruimen. Helaas is het nu weer gestopt. Er is bv wel een breed pad op zolder ontstaan, maar we willen eigenlijk verder en meer weg doen. Onze gezondheid laat dit echter even niet toe. Het is dus pas op de plaats en wachten tot het over is (bij mij mijn rug nu). Nu ben ik maar kleinere spullen en papieren aan het uitzoeken en sorteren. Het is ook wel zo dan ligt het weken stil en dan ineens gaat het weer een week kei hard. Regeldingen en het huishouden moeten ook nog eens gewoon doorgaan. Maar binnen nu en afzienbare tijd kunnen we toch echt de klussen door derden laten aanvangen!

Af en toe wat leuks ertussen voor de moestuin zaaien en net zoals wat op de foto staat, waar ik een insectenhotel van heb gemaakt van iets wat weg moest, niet goed genoeg voor de kringloop, te groot voor de grijze bak, dus goed voor een paar jaartjes in de tuin :-) (Zie voor grotere foto mijn andere blog.)

7 opmerkingen:

 1. He dat is een mooie oplossing en past helemaal bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo kan ik gemakkelijker afscheid nemen en wordt het hergebruikt tot alles ver vergaan is :-)

   Verwijderen
 2. P.s wil je mijn nieuwe blog niet in de leeslijst zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie je die dan? Ik heb bij de instellingen gekeken, maar zie niets ook niet hier rechts...

   Verwijderen
 3. Wat een leuk idee Marianne om dit zo te doen. En het is nog een aardig groot hotel geworden.
  Groetjes, Lenny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Marianne, ik ben journalist en heb een vraag aan je. Zou je mij willen mailen op l.vansadelhoff@gmail.com? Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Marianne, ik ben journalist en heb een vraag aan je. Zou je mij willen mailen op l.vansadelhoff@gmail.com? Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.