zondag 1 januari 2017

De beste wensen en bijpraten


Allereerst de beste wensen voor het komende nieuwe jaar voor de lezers van mijn blog over consuminderen en meer. Dit jaar ben ik niet zo actief geweest met schrijven omdat ik het super druk heb gehad. Daarom zal ik dit blogje maar starten met wat bijpraten.

Vorig jaar kwam ik in een totaal ander ritme terecht. Ik had na 46 jaar gewerkt te hebben ineens geen baan meer eind 2015. Ik zag het al wel aankomen omdat ik gezien mijn leeftijd aan 'de beurt' was. Ik zag al velen voor me vertrekken van mijn leeftijd en ook de wijze waarop. Ik moest voor zwijgplicht tekenen over de totstandkoming van het ontslag. Die periode is nu voorbij dus ik kan mijn ongenoegen spuien als ik daar zin in zou hebben wat voor smerige praktijken daarvoor worden gebruikt. Wat ze dan 'netjes' afhandelen noemen. Ik heb het maar over me heen laten komen en ben er vrij snel mee akkoord gegaan omdat ik wist van anderen wat de andere kant kan betekenen als je weigert.
Maar goed, ik ben nu dus werkloos tot mijn werkelijke pensioen en dat is juli komend jaar. Gelukkig te overzien met flink wat financiële schade daargelaten. Maar liever zo dan fysiek en psychisch gebroken te zijn. Ik red me immers wel met mijn consuminder leefwijze en eet nog gewoon biologisch ook ;-)

Ik vind het bovenstaande na een paar maanden verwerkt te hebben toch wel heel erg heerlijk thuis te zijn. Wat ik allemaal gedaan heb dit jaar was me echt niet gelukt met een bijna full-time baan erbij. Als je ouder wordt, heb je gewoon minder energie als op je 25e. Overdag merkt niemand iets aan je en kun je goed mee, maar 's avonds is het alleen nog maar bankhangen. Zelfs eten koken is nog teveel. In feite moet alles in het weekend. Althans zo was dat bij mij. Dus eindelijk na al die jaren dingen doen overdag, wat voor veel anderen heel normaal is. Zoveel achterstanden opgebouwd in al die jaren. Ik geniet nog steeds dat ik nu niet meer om half 7 mijn bed uit hoef ;-).

Veel verwerken kwam er ook eigenlijk niet van want het volgende diende zich aan: mijn dochter was na een mislukte relatie met al haar spullen weer thuis komen wonen en bleek ook zwanger te zijn. Haar 3 werkcontracten waren afgelopen en ze was daarbij nu constant de hele dag ziek. Op zoek naar een andere baan was dan ook geen optie. Pas in haar 8e maand voelde zich weer wat beter.
Ondertussen begonnen we met het huis op te ruimen voor een 1e ronde (wat ik zeker weet wat weg kon). Keuzes maken welke meubels we zouden houden en andere eruit. Een nieuwe cv ketel moest geplaatst worden en de zolder stond op springen dus ook daar opruimen en nog eens opruimen. De ketel is dan ook in de zomer vervangen. We moesten nu met spoed ook een nieuwe badkamer hebben want de onze was buiten gebruik omdat deze uit 1945 stamde en de leidingen zo verstopt waren dat er een nieuwe riolering voor boven moest komen. Beneden hebben we een douche, maar dat is niet handig voor een kraambed boven. Gelukkig had ik daarvoor gespaard. Een maand voor de geboorte voor mijn kleindochter hadden we een nieuwe badkamer! Simpel in wit en kan door de eenvoud vast jaren mee. Het leven veranderde compleet door een baby in huis. Ik slaap licht ;-) Wel leuk, veel herkenning ook weer. Het dagritme is nu ook totaal anders geworden.

Kortom het is me het jaartje wel geweest. We moeten weer nodig een 2 ronde gaan beginnen met opruimen (nu echt nadenken of ik het zal gebruiken en of ik het zal missen) en klussen, maar dat is nu wat moeilijker met dat kleine meisje erbij. Na een paar weken niks doen dan het hoognodige moet ik weer eens langzaam gaan beginnen met de extra klussen. Ik hoop tevens ook weer wat meer te kunnen bloggen.

8 opmerkingen:

 1. Misschien kwam het gedwongen thuis zijn op een goed moment. Een fijn jaar,jullie drietjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan me voorstellen dat je niet aan bloggen toekwam, een heel ander leven nu. Gelukkig nieuwjaar samen en gefeliciteerd met je kleindochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, dat is wel even heel veel in een jaar tijd. Wel van harte gefeliciteerd met je kleindochter én de beste wensen voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fin dat je weer schrijft! Inderdaad een heleboel gebeurd. Wat een veranderingen allemaal. Ik wens jullie een heel goed jaar toe! Groetjes, Marie

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.