donderdag 18 oktober 2012

Proppen of vouwen van tasjes

Ieder plastic zakje dat hier binnen komt wordt niet zo maar weggegooid, maar altijd nog nog een keertje gebruikt. Al liggen er altijd boodschappentassen in mijn auto voor onverwachte boodschappen, soms moet ik boodschappen doen op de fiets en dan heb ik juist op dat moment natuurlijk net geen boodschappentas bij me. Dan is een plastic zakje toch wel een uitkomst hoe slecht het ook voor het milieu is. Al gebruik zowel ieder doosje, bekertje, blikje, papieren zak eerst om het vol afval te proppen voor het in de grijze bak gaat. Tussendoor gebruik ik ook nog de plastic zakjes als 'pedaalemmerzakjes' in een klein emmertje. Ik heb al jaren zo geen vuilniszakken meer hoeven te kopen zelfs.

Ik zie bij veel mensen vaak een hoop van die plastic tasjes zo opgepropt in laden of dozen liggen. Half open in kasten enz. Ik heb dat nooit gedaan en kan er eigenlijk ook niet goed tegen eerlijk gezegd. Vanaf het begin van de plastic tasjes en zakjes heb ik ze altijd netjes opgevouwen. Zelfs al staat mijn hele huis soms op zijn kop, dit is een gewoonte die ik altijd zal houden: opvouwen. Typisch iets voor mij. Was zo maar mijn hele huis, helaas is dat lang niet met alles dat ik zo precies ben. Met het opvouwen van die plastic zakken heb ik daar ook nog een sortering in. Hele kleine zakjes, de grotere en de giganten. Zelfs de maat van broodzakjes gebruik ik als een handschoen bij bepaalde ongelukjes van dieren of om de smurrie uit de gootsteen te vissen enz.. Echt geen enkel zakje gaat zo maar ongebruikt weg mits het natuurlijk stuk is, dan gaat het bij het plastic afval.

4 opmerkingen:

 1. Ik hergebruik de schone plastic zakken wel. maar ben een propper. Eén zak,waarin ik de grote zakken prop en eentje waar de kleintjes in gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook alleen maar tasjes en zakjes die netjes opgevouwen zijn: is niet alleen netjes maar ook ruimtebesparend. In mijn schoudertas heb ik altijd een stoffen rugzakje zitten dat heel klein opvouwbaar is en waar toch best wel veel in kan. Als ik iets gekocht heb dat niet in mijn tas kan gaat het in het rugzakje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou ook alle eventueel nog bruikbare plastiekzakjes bij. In de garage heb ik twee iednetieke kartonnen dozen staan en in de ene door steek ik de sterkere zakjes die uit nogal dikke plastiek gemaakt zijn en dus ook sterker zijn. In de andere doos gaan de minder sterke zakjes en die gebruik ik in de keuken in mijn pedaalemmer om afval in te deponeren. In één van mijn keukenschuiven heb ik een vijftal van die dunne zakjes liggen die ik nadien in mijn pedaalemmer doe maar als de zakjes naar de keukenlade komen, vouw ik die heel klein op zodat ik enkel ene klein opgevouwen driehoekje heb dat amper plaats inneemt. Ik doe alle boodschappen per fiets en heb een grote rugzak om mijn boodschappen in te steken. In het voorste vakje zitten een paar van die dunne plastiekzakjes om, als ik weggesmeten leeggoed vind, de fles te kunnen insteken zonder dat de binnenkant van mijn rugzak vies wordt. Voor 't geval mijn rugzak te klein is om boodschappen mee te nemen, heb ik twee kleine nylontasjes zitten ('misschientjes' gemaakt van de stof van oude paraplu's)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik de zakjes die ik krijg ook nog wel opnieuw en 'k prop ze dus in de grote tas die in de meterkast staat,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.