zondag 28 oktober 2012

Cadeaubonnen

Nu had ik zeker zo'n 5 jaar geleden een aantal Iris-cadeaubonnen gekregen in een bestek van een jaar. Ik had er wat ingewisseld en daarna was ik ze kwijt. Toch had ik steeds het idee dat kan niet dat ze allemaal ingewisseld zijn, maar omdat ze er niet meer waren, heb ik me er maar bij neergelegd.
Vandaag echter vind ik ze zo maar per ongeluk terug na al die jaren, na heel intensief mijn pc-kast te hebben opgeruimd! Geweldig! Tussen wat spulletjes in en tussen pagina's in een boekje trof ik ze! Nou dat komt nog eens goed uit! Volgens mijn dochter zijn ze nog geldig omdat er geen datum op vermeld wordt.
Als dat echt zo is, komt dat meer dan goed uit op dit moment want ik wil nog graag een nieuwe stofzuiger kopen. Al jaren raak ik die zelf echter niet meer aan. Ik veeg en sop alles met laminaat en stenen vloeren in mijn huis. Toch is het af en toe wel eens lastig met de auto schoonmaken en de bank en stoelen. In het verleden heb ik erg veel stofzuigers versleten. Ik hoef er maar naar te wijzen en ze gaan al stuk bij wijze van spreken. Net zoals met veel andere apparaten. Föhns bijvoorbeeld krijgen steekvlammen en branden door. Printers raken van slag. Ik krijg vaak elektrische schokjes met ramen openmaken, printers aanraken enz. Soms zelfs dat het alarm bij winkels af gaat als ik er alleen maar langs loop. Dat heeft te maken dat ikzelf nogal 'geladen' ben, heb ik ooit gelezen. Niks geks of hocus pocus, maar gewoon via de natuurkunde te verklaren. Ze noemen het ook wel eens dat je dan een jinx bent. Daarom ben ik na 12 stofzuigers versleten te hebben, gestopt met ze nog te kopen, maar mijn dochter mist er wel een hier in huis. Afspraak is dat ik die niet aan mag raken :-) Ook niet kijken of wijzen ;-) Laatste is een grapje natuurlijk hoor. Maar al staat ie aan dan mag ik het echt niet aanraken of gebruiken. Goede deal, ik koop een stofzuiger met mijn cadeaubonnen en zij bedient de stofzuiger :-)

5 opmerkingen:

 1. De VVV bonnen zijn onbeperkt geldig, zelfs als er nog een gulden teken op staat. Die hebben wij laatst ook nog op ons werk gekregen, en ingeleverd bij het verzamelpunt en gewoon het geld op onze rekening teruggestort gekregen. Dus koop maar fijn een stofzuiger ;-)

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht ook dat ze onbeperkt geldig waren als er geen datum op stond, fijn dat je ze nog gevonden hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vervelend,dat geladen zijn.Ik ga er eens over lezen. Want als wij op de franse boerderij passen,gaan er altijd een stel lampen kapot. Misschien ook zoiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. toevallig was er vorige week een stuk op tv van een Amerikaanse jongen die dit had, maar in een dusdanige mate dat die zelfs stroom kon geleiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, dat heb ik met naaimachines. Er zijn er drie ontploft/kortgesloten onder mijn handen! Bij blagen heb ik het ook in winkels dat pinautomaten niet meer werken als ik er nog 1 klant vanaf sta.

  En mijn man heeft een heel selchte uitwerking op computers en telefoons. Die haperen of lopen vast als hij in de buurt is.

  Zelf was ik altijd doodsbang voor onweer en elektriciteit, omdat ik voelde dat ie het 'op mij voorzien' had, zogezegd. Mijn haar stond letterlijk rechtop als het onweerde. Dat is sinds een paar jaar gelukkig over. Maar ik denk dat ik dus ook meer 'geladen' ben dan andere mensen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.