dinsdag 2 oktober 2012

Cadeautjes en zo

Het was weer even stilletjes hier. Wat deadlines en me niet zo goed voelen de laatste week waren daar debet aan. Ik kwakkel nog een beetje na, maar na een paar uur opgestaan te zijn, trek ik langzaam maar zeker bij in de loop van de dag. Van duizeligheid, misselijk, hoofdpijn, verhoging, buikgriep en stijve nek en alles wat daar nog tussen zit. Ik ga weer iets de goede kant op nu ...

Inmiddels ben ik ook weer een jaartje ouder geworden afgelopen maandag. Cadeautjes hebben we thuis afgeschaft. Mijn dochter poetst en ruimt daarvoor in de plaats. Ik super blij en zij hoeft geen geld uit te geven. Doen we zo al jaren en bevalt ons prima. Soms komt ze door het jaar heen wat leuks voor me tegen en geeft het dan gewoon spontaan, dat is altijd dan een leuke verrassing. Nu was het alle vloeren grondig soppen en nog wat meer. Vooral nu ik uitgeschakeld was met dat kwakkelen en duizeligheid, was ik daar des te gelukkiger mee.
Ik daarentegen geef wel cadeautjes aan haar wat we het hele jaar door kopen als ze er zelf bij is en ik weg leg. Zo weet ik dat het altijd bevalt wat ik geef. Altijd cadeautjes die met fikse kortingen zijn gekocht. Ze is echt een meisje-meisje (26 jaar nu) en houdt veel van Dior en Chanel producten plus natuurproducten. Ik ben nu al weer klaar voor de komende feestdagen voor haar van hetgeen we allemaal in de zomervakantie hebben kunnen scoren.

Het is dat het toevallig zo uitkwam dat ik mezelf wel het e.e.a. cadeau heb kunnen geven. Ik scoorde vorige week een zeer leuke buit bij de kringloop. Ik zag een hele stapel met handwerkbladen, van breien tot borduren toe. Ik dacht de buit binnen te hebben gehaald, maar zag bij de hobbyboeken nog twee mooie borduurboeken staan. Mijn geluk kon niet op. Maar op de oude plaats van de handwerkplank die inmiddels door andere boeken zijn vervangen daar, stond ineens een hele rij met borduurboeken. Jeetje en veel ook en niet een die ik had! Wel 75 cm aan boeken en tijdschriften! Ik vind het dan altijd leuk om de nieuwwaarde op te tellen. Dat zou ongeveer ruim 875 gulden geweest zijn of ongeveer 375 euro. Ze waren allemaal zo rond het jaar 1993 uitgegeven, het jaar dat mijn moeder overleed. Ik zie het dan ook als een soort van speciaal cadeautje van haar :-) Ook zij hield zo van handwerkboeken net als ik. Ik betaalde met mijn 10% kortingskaart (ik had weer een tas met oude boeken ingeleverd namelijk bij de kringloop) 39 euro moest ik voor die hele stapel moest betalen. Heel wat avondjes heb ik in de hele bups aan boeken nu gebladerd. Dat is ook wel de reden van niet bloggen geweest hoor ;-) Nu liggen ze inmiddels al weer een halve week bij mijn andere handwerkboeken.
Heerlijk altijd om voor het slapen gaan een paar van deze boeken of tijdschriften door te bladeren. Het werkt als een soort van rustgevende therapie voor mij. Diverse ideetjes borrelen er dan omhoog en slaap zo heerlijk in. Ik wissel dit bladeren ook af met boeken lezen tegenwoordig, wat ik pas weer sinds dit jaar doe. Valt mijn boek dan een paar keer uit mijn handen doordat mijn ogen dichtvallen, kan ik altijd meteen lekker slapen daarna.

Het leuke is ook dat mijn dochter voortaan nu wel mee wil naar de kringloop. Zelfs zij koopt af en toe iets, voornamelijk mooi uitziende kookboeken. Ze ziet nu dat het echt niet altijd 'vieze zooi' is wat er ligt. Ze begrijpt me warempel voortaan waarom ik er heen ga! In het begin vond ze het vreemd als ik iets niet kocht, want een boek van 6 euro is niet duur in haar ogen. Maar ik denk dan, dat je daar wel 2 of 3 of zelfs meer boeken van kunt kopen en laat het dan gewoon liggen (mits ik het echt wil) omdat ik toch wel weet dat het ooit eens opduikt voor veel minder weer, misschien weer in een andere kringloop. Ze snapt voortaan mijn 'nee' maar ook hoeveel ik uitspaar zo. Het lijkt wel soms winkelen bij de Blokker, maar dan beduidend voor veel minder. Een sopje erover en het is klaar voor gebruik. Soms wat opknappen, maar vaak niet eens. Zo heb ik wel eens een hele goede stevige  merk RVS pan of steelpan wat ik kan toevoegen aan mijn eigen oude goedkope pannenset waar ik er dan weer dankbaar eentje van afdank na een laatste gebruik. Een echte stevige gietijzeren wok heb ik zo ook gescoord, nog in plastic zelfs en nieuw. Zo ben ik al meer aan het vervangen voor beter zoals buitenstoelen, tafeltje, klapstoeltje voor in de tuin enz. en dat voor heel wat minder dan de nieuwprijs.
Het leuke is dat je nooit weet wat je zal tegenkomen. Vorige keer veel bolletjes katoen om mee te haken, dan weer een stapel leuke stofjes om kleding van te maken, nu weer veel borduurboeken.
Met tijdschriften (o.a. tuin, spiritueel e.d.) kopen, wat een manie onderhand was geworden, ben ik helemaal gestopt (op soms wat handwerktijdschriften na, dat blijft toch m'n zwak). Ik koop nu oude voor een kwartje in de kringloop! Veel lees- en kijkplezier voor dat kwartje.

P.S.: We hebben hier geen bieb meer.

4 opmerkingen:

 1. In Frankrijk is er in de zomermaanden elke zondag op verschillende plaatsen rommelmarkt. We zijn er al drie keer geweest. Daar is weer heel ander spul te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk is dat toch, iets vinden waar je helemaal blij van wordt voor weinig geld. Mooi ook dat je dochter er de voordelen van inziet. Toch ook een beetje een verjaardagscadeautje, die handwerkbladen en boeken.
  Beterschap trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gefeliciteerd en beterschap. Leuk zo blij als je bent met je buit.. terecht. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.