zondag 22 augustus 2010

Gratis boeken

Al jaren ben ik geen lid meer van de bibliotheek. Niet dat ik daar geen gebruik van het uitlenen maakte, maar omdat de prijzen met 200% gingen stijgen vanwege de digitalisering en een ander beleid. In het begin ging ik nog wel alleen nog snuffelen en boeken/tijdschriften doorbladeren, maar ook dat is nog maar beperkt tot een keer per jaar. De tijdschrfiten waar ik interesse in heb, hebben ze helaas niet. Na verbouwingen voelde ik me er ook niet meer thuis. Nu blijkt zelfs dat deze bibliotheek wordt opgeheven omdat door het beleid van de gemeente drastische maatregelen zijn genomen en veel instellingen en verenigingen geen tot weinig subsidie meer ontvangen. Helaas, weer een goed streven iedereen te bereiken, wordt afgebouwd.

Maar… op mijn werk is een goed idee tot stand gebracht. In een kast kan iedereen haar of zijn boeken die je anders naar de kringloop brengt of aan een rommelmarkt geeft, deponeren. Iedereen van mijn collega’s is vrij om er boeken uit mee te nemen, te houden, terug te brengen of nieuwe erbij te zetten. Er staan zelfs veel afgeschreven boeken van de bibliotheek in. Regelmatig even kijken en je hebt zo een stapel boeken om te lezen! Maar dus ook om je eigen boekenkast eens wat leger te krijgen. Gratis lezen! Goed idee toch?

3 opmerkingen:

 1. Ik zou willen dat ik zo'n boekenkast wist. Dat is een wereldidee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Saskia: Ja vind ik dus ook :-) Erg handig moet ik zeggen. De voorraad is weer net aangevuld na de vakantie zelfs.
  Zou best op grote schaal kunnen worden uitgevoerd, zoals bij verenigingen, wachtkamers enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op ereaders kun je ook gratis digitale boeken lezen. http://www.ereaders.nl/gratis_e-boeken

  Een reader kost tegenwoordig niet meer zoveel. Rond de 100 euro heb je een goede reader. Maar ook voor 50 euro heb je er al eentje.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.