zondag 29 augustus 2010

Kasboek jaren vergelijken

Ik ben een kasboek online sinds 2005 trouw gebleven met een klein hiaat in 2008 van een paar maanden. Ik kan dus vergelijkingen maken aan welke posten mijn geld zoal allemaal op gaat. Kassabonnetjes van de super splits ik overigens in diverse posten, zoals voor de dieren, huis/tuin, snoep/koek/gebak, non-food (o.a. drogisterijartikelen), tijdschriften/boeken enz. enz. Het kost wel meer tijd, maar geeft zo een beter beeld waar het aan op gaat. Dit jaar is de post dieren vooral hoog door extra dierenartsbezoeken. Wat moet dat moet tenslotte. Van dochter zijn de kosten weer lager omdat ze afgestudeerd is. De post hobby en tijdschriften/boeken, moet vanaf de zomer heel wat minder.
Mijn kasboek online werk ik meestal in het weekend bij.

2 opmerkingen:

  1. Goed om te zien dat iemand zo consequent zijn kasboek bijhoud en dat al zo lang!

    Heb je op basis van je kasboek wijzigingen gemaakt in je uitgavenpatroon?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Patrick: Nou er zijn wel eens tijden geweest dat ik weken en weken in moest halen, vooral tegen de vakantieperiode :-)
    Ik zie inderdaad waar ik op moet bezuinigen en dat is aardig gelukt (boeken/tijdschriften bv). Ik zie het zelfs ieder jaar verminderen; het is nog maar een kwart van wat het vier jaar geleden was. Maar er kwam een ander hobbygebied bij en dat slokt nu weer aardig wat op. Dat is mijn volgende bezuinigingspost. Daarom ben ik er ook zo voor om alles te splitsen in een categorie zodat je het ook ziet wat het is.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.