vrijdag 7 juni 2013

Vlooien en teken

Ik ben niet helemaal weg van al dat gif om huisdieren in de nek te druppelen waar ikzelf steeds een hoestbui van krijg om ze vlooienvrij te krijgen voor slechts 1 tot 4 weken.  Een halsbandje werkt al niet eens meer tegenwoordig en zit ook boordevol gif.
Voor de hond heb ik al een mooie oplossing gevonden al werkt het nog niet helemaal 100%, maar ik ben er toch al aardig tevreden over. De hond krijgt van mij namelijk iedere dag knoflookpilletjes en daardoor heeft hij echt veel minder last dan voorheen als de tijd zich weer aankondigt met warmer weer. Slechts af en toe nog maar last.
De poezen weigeren echter het eten met een knoflooksmaakje dus dat wordt toch nu weer even meer kammen en vangen. Dat allemaal liever dan al dat gif. Ik heb al ooit wat anders geprobeerd aan ampullen die diervriendelijker zijn, maar die helpen maar voor 1 week. Dat weegt niet op tegen de kosten van 8 euro per ampul zeg. Big business blijft dat altijd nog! Niet normaal!  Ik denk er zelfs aan om een verse knoflookteen door midden te snijden en dat daar door de haren te wrijven. Beter knoflooklucht dan die sterke giflucht.
Het is erg lastig en zielig als een vlo heeft gebeten ze voor zo'n beet allergisch zijn en maar blijven bijten en krabben.

Iemand goede ervaring met vriendelijker spul voor mens en dier?

Voor parasieten zoals wormen geef ik de hond een biologische rauwe winterwortel 's morgens voor ik hem zijn eten geef. Ik merkte ineens dat hij dat lekker vond toen ik zelf stukjes rauwe wortel at. Nu krijgt hij dat iedere morgen van me als preventie en ook omdat het gezond is natuurlijk.

11 opmerkingen:

 1. Schoonzus gebruikt tea-tree olie bij de hond. Die rent hard weg als schoonzus met het flesje komt. Maar schijnt te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat schijnt bij honden wel te werken. Maar daar is ook iets mee. Weet het alleen niet mee zo precies. Ik heb er ooit een blogje over geschreven. Bij Labels onder dieren is dat terug te vinden.

   Verwijderen
 2. Voor katten schijnt knoflook giftig te zijn om te eten, dus dat ze het niet lusten is misschien maar goed...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is dat zo? Dan ben ik nog nergens tegen gekomen. Wel dat je poezen absoluut geen tea-tree mag geven.
   Ik kam de poezen meestal, maar dat is niet afdoende helaas.

   Verwijderen
 3. Bij een vorige hond hielp lavendel(olie) in de mand. Maar die was niet zo gevoelig voor vlooien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De een heeft er meer last van de andere. Dat klopt. Dat is ook zo bij poezen. Maar eentje kan al een allergie veroorzaken, dat is zo vervelend.

   Verwijderen
 4. Misschien kun je bekijken wat de werkzame stof is in de ampul. Als het een biologisch middel is kun je er vast ook een andere variant van kopen.
  Vlooien schijnen ook een hekel te hebben aan munt. Dus een behandeling met ( zelfgemaakte muntshampoo of een soort aftreksel etc. zou misschien ook kunnen helpen.
  Heb je ook een frisse hond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat valt nog niet mee hoor :-)
   Gagel is ook zoiets, maar is een beschermd kruid en vind je niet overal. Onze hond ligt overal en nergens en maar zelden in zijn mand. Het moet echt tussen de haren gewreven worden in ons geval.

   Verwijderen
 5. Goede tips voor de hond! Ik moet binnenkort weer die troep aanschaffen tegen teken en vlooien maar dan ga ik nu eens knoflookcapsules proberen en bio-wortel tegen wormen. Welke knoflookcapsules moet ik dan kopen of kan dat gewoon van het goedkoopste soort?

  Krappe Kas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het beste is echte knoflook, maar dat moet je hond natuurlijk wel lusten. Daarom heb ik een paar capsules uitgeprobeerd. Want toevallig daarmee is onze hond heel precies. Die het minste ruiken gaa er nu goed in.
   Maar het helpt niet 100% hoor, maar wel een stuk minder. Ik smeer voor ik naar ben ga ook een stukje echte knoflook op de plekken zoals net boven de staart.
   Voor de poezen moet ik wat anders zoeken.

   Verwijderen
  2. Oké..goed om te weten, knoflook hebben we genoeg dus dat gaan we dan eerst proberen over hun voer.100% helpen doen die druppels ook niet hoor, dus dat maakt niet uit dan.

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.