vrijdag 21 juni 2013

Persoonlijk budget

Nou ik heb de knoop doorgehakt en ben gestopt met het kasboek online. Ik ergerde me er al een poosje aan, maar ik dacht eerst nog na een grondige herziening van het gratis programma, ik moet eerst maar even geduld hebben om eraan te wennen. Echter de rapporten c.q. overzichten stonden mij helemaal niet aan en wat ik wilde zien was niet duidelijk. Hoofdlijnen zoals ik ze anders ingericht wil zien, zijn niet aan te passen. Complete ergernis dus. Ook kon ik maar twee jaren vergelijken met elkaar, maar dan wel afzonderlijk en niet tegelijk. Ja daarvoor hou ik geen kasboek bij! Ik wil juist totalen van maanden, jaren en rubrieken vergelijken! Ik kon wel terug bladeren, maar dan komt alles onder elkaar, niet gesplitst, geen totalen en 'tig' pagina's diep. Daar kun je niks mee. Zelfs niet kopiëren! Het vorige programma werkte voor mij in ieder geval veel duidelijker, was veel simpeler.
Ook het invoeren zelf stond me niet aan. Allemaal overbodige zaken invoeren, die voor mij niet interessant zijn en juist die wel interessant zijn, kon ik niet splitsen.
Misschien dat ik van de afgelopen 2 jaar nog wat kan verzamelen uit dat programma anders is het ook zo zonde geweest van al mijn moeite om het vanaf 2006 in te voeren! Al is het maar ongeveer een indicatie. Ik vrees echter dat dat zelfs onmogelijk is geworden.

Ik ben daarom zelf met terugwerkende kracht vanaf januari een spreadsheet begonnen en die helemaal; ingedeeld hoe ik het wil. Ik word hier helemaal gelukkig van. Eerste blad een jaaroverzicht per maand met kolommen boven, per rubriek links en verder onderverdeelde bladen per maand. Overal subtotalen en aan elkaar gelinkt. Praktisch en handig en direct toegespitst wat ik echt wil zien! Het fijne is ook dat ik aantekeningen erachter kan zetten die te zien zijn als ik er met de cursor overheen gaan. Zo kan ik het verder opsplitsen en verduidelijken! Precies wat ik wil! Veel gemakkelijker met invullen en niet steeds herhalen.
Een zucht van verlichting dat ik de knoop heb doorgehakt en gestopt ben met dat online programma.


3 opmerkingen:

 1. Leuk om de spreadsheet in te richten zoals JIJ dat wilt. Wat kun je daar blij van worden hè?
  Veel plezier ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar, daarom heb 'k m'n eigen kasspreadsheet gemaakt, precies zo als ik dat graag heb,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Manlief werkt als budgetcoach, en heeft daar ook een kasboek bij.
  Dit gebruiken we ook voor onze eigen inkomsten en uitgaven, werkt perfect en is overzichtelijk.
  Ik moet zeggen dat ik een online kasboek ook altijd wat griezelig vind, tegenwoordig weet je nooit wie er mee kijkt.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.