zondag 9 juni 2013

Kasboekpost kleding

Het is een feit nu. Voor het eerst dit jaar heb ik iets op kledinggebied gekocht en wel zomerschoenen. Dit jaar zijn 3 paar ineens goed versleten achter elkaar. Zelf oplappen hielp niet meer en ook geen nut ze bij een schoenmaker op te laten knappen. Versleten is versleten tenslotte.

Ook op kledinggebied verder heb ik nog niets gekocht. Niet dat ik geen behoefte had aan iets nieuws of zo, maar ik vind de mode en stoffen tegenwoordig zo ontzettend vreselijk lelijk. Vooral die geprinte kleurige stofjes... brrr. Dierenprints en militaristische. Ook past niks fatsoenlijk. Van die hele strakke broeken waarvan mijn bloedvaten onderhand afgeknepen worden in mijn benen. Tja ik heb dikkere kuiten... Dan al die bewust opengehaalde zogenaamde versleten gaten en witte vlekken erop. Zo wil ik er niet bijlopen! Nee, ik wil een normale rechte beetje elastische broek, niet die van je heupen zakt, maar ook niet tot aan mijn maag. Moeilijk nu hoor om daarvoor te slagen. Vandaar nog niets gekocht.

Maar ergens ook wel goed weer om zo geen geld uit hoeven te geven. Zelfs in de zelfmaak modebladen van nu staan de meeste modellen me niet aan. Ik begin weer te bladeren in mijn oude bladen merk ik naar wat ik wel aangenaam vind zitten.

Nog 6 weken en dan vakantie. Dan ga ik me weer eens storten op het kleding maken. Bij een bepaalde kringloop hier ben ik de laatste tijd goed geslaagd voor leuke stofjes die lekker aanvoelen. Net of ik er nog niet genoeg zelf in voorraad heb ahum. Maar nooit genoeg als voorraadspaarster ;-) Maar 'nieuw' is toch weer 'anders'.

Zelfs zelfmaakbladen zijn er te koop voor een kwartje per stuk. Zo kun je voor 1 tot 3 euro al een kledingstuk maken! Wat er tweedehands hangt kan ik niet voor slagen. Ik kijk vaak, maar kan daar gewoon weg niet slagen. Vroeger wel, maar deze maat is zeker gewild of zo. Bovendien liegen de tweedehands prijzen er ook niet om tegenwoordig! Voor dezelfde prijs of lager hangen ze ook nieuw in de bekende winkelketens. Dan is mijn keuze liever gericht op de 'tweedehands' nieuwe lapjes!

10 opmerkingen:

 1. ik heb dit jaar wel weer aardig wat kleding gekocht ,niet alleen 2e hands kleding maar ook nieuwe kleding, dit omdat er een aantal kledingstukken echt op waren ,zoals mijn winterjas, een tussendoor jas en wat shirtjes, wel heb ik alles in de opruiming gekocht en bij een opheffingsuitverkoop daar gaven ze 70 % korting,maar nu heb ik voorlopig weer kleding genoeg en met mijn vorige jassen ruim 10 jaar gedaan ,dus als deze jassen net zo lang meegaan haal ik het geld er ruimschoots weer uit.mijn dochter is slank en lang en wou een nieuwe spijkerbroek,maar tegenwoordig verkopen ze bijna overal alleen skinny jeans en alhoewel zij het figuur er voor heeft ,vind ze ze vreselijk, ze kon deze keer alleen nog een normale jeans vinden bij C&A.toch wel vervelend net als de kleuren van deze zomer zachtgroen en zachtrose en cremekleurig ,leuk als je een lekker bruine kleur hebt,maar met een bleke huid en witblonde haren zoals mijn dochter staan die kleuren voor geen meter,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over het algemeen slaag ik altijd goed bij de kringloop. Alle kledingstukken 1,50. En voor een goed doel, de gehandicapte medemens. Dan koop ik het liever daar dan in de winkel. Naaien doe ik amper omdat ik steeds goed slaag, wel vernaaien. Pijpen smaller of korter. Je kan er heel veel mee besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk ook nog steeds bij de kringloop, maar slaag er weinig. Ik heb voor schoenen vaak te kleine voetjes (maat 37, bijna alle damesschoenen zijn maat 39 t/m 42) en een te dikke kont ;-) Dan kan je inderdaad net zo makkelijk nieuw kopen of zelf maken, zeker met die prijzen... ook hier is 5 euro voor een shirt dat nieuw 5 euro kost geen uitzondering.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, en voor spijkerbroeken slaag ik vaak heel goed bij de Miss Etam. Ook voor de 'gewone' zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik normaal ook of bij M&S, maar dit jaar absoluut niet.

   Verwijderen
 5. Ik kan het geld ook goed in de portemonnee houden, want ik vind de mode ook helemaal niet mooi. Eigenlijk wel heel handig dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die gescheurde/gebleekte broeken die jij noemt worden volgens mij vooral door jongeren gedragen. Bij damesmode zaken als Miss Etam en M&S kan je altijd wel een standaard model spijkerbroek krijgen, zonder fratsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag weer eens op pad geweest en in die winkels 6 paar gepast! Niet eentje zat goed. Veel te strakke benen. Ook daar dus dit jaar niet. Dat zijn meestal de winkels waar ik wel kon slagen helaas. Volgend jaar hopelijk weer iets bredere pijpen!

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.