woensdag 12 juni 2013

Kassabonnen ja of nee

In iedere winkel waar ik tegenwoordig kom, wordt er gevraagd of ik de bon wil hebben. Ja, die wil ik inderdaad. Voor mijn kasboek. Na het invoeren daarvan kunnen de meeste weg na een poos. Je houdt er rekening mee dat is iets stuk kan gaan of niet goed is tenslotte.

Aan de ene kant natuurlijk goed om verspilling van chemisch papier en inkt zoveel mogelijk te vermijden door geen bon aan te nemen, maar aan de andere kant heb ik geen bewijs voor mijn aankopen en dat vind ik toch ook wel belangrijk, zeker als ik moet reclameren. Er worden gewoon nog steeds veel te veel fouten gemaakt met scannen en al helemaal van aanbiedingsproducten die niet in de kassa staan vermeld, waar je dus alsnog het volle pond van betaalt. Door dat controleren van de kassabonnen levert me ieder jaar zeker 25 euro op als het niet meer is, dus echt de moeite waard om dat als een gewoonte te maken!

Ook de inkt is vaak na een paar maanden geheel verdwenen op producten waar je garantie op hebt en je niet kunt aantonen wanneer het is gekocht, waar en voor hoeveel. Je bent dan weer verplicht als consument van een aankoop zelf een kopie te maken anders kun je nog geen verhaal halen op garantie.

7 opmerkingen:

 1. Niet aannemen om papier en inkt te sparen werkt niet; de bon wordt sowieso aangemaakt, en dan daar weg gegooid in plaats van thuis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor. Pas als je de bon wilt hebben, draaien ze deze uit tegenwoordig (knop). Geldt niet voor alle winkels nog, maar wel al heel veel.

   Verwijderen
 2. Ik wist niet dat er zoveel fouten gemaakt worden in kassabonnen. Daar probeer ik nu dan ook op te gaan letten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik vraag ALTIJD de kassabon. Er worden inderdaad heel veel fouten gemaakt. Belangrijk is de bon te controleren nog in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'k Vraag ook altijd de bon, ter controle en om m'n eigen kasboekje, excelletje, bij te werken,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik controleer mijn kassabonnen ook altijd , ik vraag me wel altijd af ,waarom die bonnen altijd zo lang zijn, er staat niet alleen het logo van winkel op maar ook de openingstijden en het adres en dan zit er meestal ook nog een flink stuk blanco papier onderaan, bij een supermarkt staat er op de achterkant ook nog eens van alles ,als ze daar nu de informatie over de winkel zetten zoals adres, logo en openingstijden dan kan de bon al een stuk kleiner.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik neem de kassabon ook bijna altijd mee, maar vervolgens vergeet ik hem meestal… Ik prop hem in mijn tas, en maanden later verdwijnt hij in de prullenbak. Tenzij ik het eindbedrag raar vind, dan kijk ik of het wel klopt.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.