woensdag 26 juni 2013

Plannen

Het is de hele week al zomer, maar ik kan nu niet bepaald zeggen dat ik al een zomergevoel heb gekregen met die grijze grauwe lucht en regenbuien. Daarvoor ontbreekt toch echt het zonnetje. Nu zijn de regenbuien natuurlijk goed voor de tuin. Ik zie echter dat door de kou al diverse kleine walnoten eruit zijn gevallen, dus de temperatuur doet niet echt goed.
De vooruitzichten zouden gelukkig beter gaan worden de komende tijd en dat hoop ik dan ook maar. Voorlopig moet ik nog even binnen doorbrengen op mijn werk en over drie weken heb ik vakantie!  Uiteraard weer gewoon thuis. Thuis zijn is voor mij alleen al vakantie en bovendien de hond vindt dat ook meer dan prima natuurlijk.

Ik heb weer een lange lijst van hier tot Tokio zoals gewoonlijk wat ik allemaal wil gaan doen, maar ben tegenwoordig al erg tevreden als een kwart daarvan ook echt is gedaan. Meestal wat klusjes en klussen die er  standaard gebeuren moeten. Ook de zijtuin en voortuin doe ik dan graag grondig als de buren met vakantie zijn. Daar alleen al ben ik 2 weken iedere dag een uurtje mee bezig. Ook gescoorde meubeltjes e.d. van de kringloop ga ik dan opknappen voor de ontspanning. Ook ga ik weer verder met de buitenboel te schilderen en hoop dit jaar daarmee alles weer gehad te hebben, zodat ik volgend jaar weer eens binnen verder kan. Wat heel nodig is!

Ik hoor wel eens commentaar van een van mijn (goedgesitueerde, rijke gepensioneerde) buren waarom ik dat niet door een schilder laat doen dat buitengebeuren, dan is het meteen buiten klaar en netjes. Tja waarom? Nou heel simpel eigenlijk. Vanwege de grondigheid van het voorbereiden zoals ik dat zelf doe en voor het geld. Ik hoef echt niet om de 2 of 3 jaar iets opnieuw te schilderen en bij hun moet de schilder om de 3 jaar terugkomen! Alleen daarom al! Bij mij bladdert het buiten niet zo snel door de goede voorbereidingen. Ik schilder per dag niet meer dan 2 uur en heb de rest van de dag nog over voor andere dingen. Van een hele dag schilderen krijg ik rugpijn van het staan. Bovendien ben ik geen 20 meer met eindeloze energie. Stapje voor stapje en ik kom er ook wel, al is het langzaam! De kick wat ik ermee uitspaar, is mijn genoegen :-)

5 opmerkingen:

 1. Prima toch als je het schilderwerk zelf doet! Dat scheelt je veel geld. Bovendien doet een schilder het ook niet altijd perfect hoor, ik heb verhalen/ervaringen gehoord... Ik doe alles zelf, tenzij ik het niet kan of het echt te zwaar is. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga duimen voor droog weer voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die vacantie van jou belooft een heerlijke tijd te worden, geniet er maar lekker van , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier verlangen we ook weer naar het mooie weer.
  En in de vakantie kom ik nergens aan toe, als dochterlief om me heen loopt is het niet handig om te schilderen.
  Want dat is wel hard nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf doen is juist zo leuk.
  Wat dat betreft is het 'makkelijker' hier, in een sociale huurwoning. Iedereen doet het hier zelf. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.