vrijdag 18 januari 2013

Sleutel afgebroken

En daar sta je dan met een halve sleutel voor de voordeur. Het andere stuk zit in het slot. Er gaat van alles door mijn hoofd. Gelukkig steekt een piepklein puntje van 1 mm nog uit het slot. De sleutel was wat scheef afgebroken namelijk. Het stukje kon ik er gelukkig zo uittrekken. Via de achterdeur kon ik naar binnen. Die zat gelukkig niet met de sleutel in het slot, anders kan ik niet naar binnen. Het is nu niet echt weer om buiten te blijven staan wachten.
Maar snel van de week een extra sleutel laten bijmaken. Al zullen ze dat met de oude wel niet meer kunnen en moet het van de sleutel van mijn dochter.
Volgens mij moet ik ook nog ergens een reserve sleutel hebben liggen, maar waar... ? Ik heb er geen vast plek voor. Reden om dat dan toch maar voortaan te doen. Soms blijkt dat toch wel handig te zijn dus.
Dat wordt zoeken nu...

13 opmerkingen:

 1. Oei heb jij even geluk gehad,dat je via achter binnen kon. Scheelde niet alleen kou maar ook kosten, of woont je dochter in de buurt. Heb je het restant van de sleutel eruit, dan kost het alleen nieuwe sleutel, anders heel nieuw slot. Succes met zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan sta je raar te kijken. Gelukkig hoefde je niet te blauwbekken in de kou!
  En de nieuw klus: nog meer opruimen(zoeken) :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inmiddels heb ik de reservesleutel gevonden. Niet eens lang hoeven te zoeken zelfs :-)

   Verwijderen
  2. Wel van die reservesleutel dan een reservesleutel laten maken. ;-)

   Verwijderen
 3. Je hebt wel pech deze week zeg! Hopelijk was dit voorlopig het laatste extra klusje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is gelukkig goed afgelopen :-) Het is alleen maar de sleutel die gebroken is en het slot is nog gewoon bruikbaar.

   Verwijderen
 4. Wat een geluk heb jij! Mijn sleutel brak vorige maand af in het slot, maar het restje viel er niet uit te peuteren. Ik had geen andere sleutel bij me, en alle deuren waren op slot. Ik moest naar het werk van mijn man rijden om een andere sleutel te halen. En meteen een nieuw slot gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een geluk dat de voordeursleutel niet ook de achterdeursleutel is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mijn sleutels hangen in een sleutelkastje in de kelderkast, dus zoeken naar een reservesleutel hoeft niet. ik heb expres 2 reservesleutels voor het geval iemand een reservesleutel gebruikt en niet op de goede plek terug legt, kost natuurlijk wel wat extra ,maar kan je een hoop gedoe besparen als je ineens een sleutel nodig hebt en geen tijd om te zoeken.bovendien hoef je je dan niet te haasten om een sleutel bij te laten maken als er een kwijt of kapot raakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geluk,dat je toch naar binnen kon.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de reservesleutels ook op een vaste plek liggen. Afgelopen zomer hebben mijn beide kinderen ook huissleutels gekregen, dus nu heb ik er meer dan voldoende.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo, zeker een geluk dat je nog binnen kwam! ik moest vorige keer een slotenmaker bellen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.