donderdag 17 januari 2013

Klusje derden: badkamerdeur

Opeens zag ik zondag dat het hout van mijn douchedeur onderaan wat was gebobbeld. Ik druk er tegen en floep ging erdoor! Met schoonmaken de laatste tijd nog niets gemerkt en ineens nu pats een rot gedeelte (alleen een stukje onderaan). Nou dat wordt dan weer een extra klusje voor derden van de zomer.

Nu hoop ik maar dat een deur die jaren geleden door een verbouwing op de zolder is terecht gekomen,  past of passend gemaakt kan worden. Daar is de deur tenslotte al die jaren voor bewaard. Deze lag van de ene balk in de nok naar de andere en was een extra handig opbergplekje geworden. Daarom is die deur er ook blijven liggen, uit het zicht en toch praktisch. Ik had nooit gedacht dat ik die nog eens misschien van pas zou komen. Wie weet als het echt past, ik het zelf nog wel kan hangen.

Meteen een nacht niet kunnen slapen ervan, maar ik probeer het toch nog maar even uit mijn hoofd te zetten tot de mei- of zomervakantie. Ik moet dan nu nog even een tussenoplossing zoeken om dat gat te dichten, al is het maar met van dat zilverkleurige restauratieband wat ik wit schilder...

Dat heb je met oude huizen. Er is altijd wel iets wat weer vervangen moet worden. Soms komen er ineens heel veel dingen tegelijk. Het is al een lange lijst! Daar consuminder ik dan ook o.a. voor. Laat het een voor een maken. Wat ikzelf kan, doe ik zelf. Dat laatste is meestal het verfwerk. Ook gedeeltes met stucwerk vernieuwen, lukt me gek genoeg tot nu toe wel.

11 opmerkingen:

 1. Mogelijk is de deur van het liggen krom geworden

  Dan blijf je toch een moeie bergruimte houden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou kunnen, maar zo te zien met het blote oog niet. Zal het daarom eerst nakijken!

   Verwijderen
 2. Succes!Als je deur niet past misschien bij een tweedehands bedrijf?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De deuren van nu zien er anders uit dan in een oud huis. Al maken ze ongeveer wel weer zo. Misschien is dat inderdaad een optie. Ik hoop gewoon dat de deur die op zolder ligt past. Anders een ruilen met boven. Anders moeten er daar 2 vervangen worden, want er zitten er twee naast elkaar namelijk.

   Marianne

   Verwijderen
 3. Misschien is je huidige deur nog wel te repareren. Een goede timmerman kan wellicht het rotte deel wegzagen en daar een nieuw stuk plaatsen. Verfje erover.. klaar.
  Ik duim voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zit in het binnenstuk van de deur, net boven de onderste rand/plank. Maar ik vraag het natuurlijk wel na of dat kan!

   Marianne

   Verwijderen
 4. Is er geen klus ruil mogelijk bij jullie in de buurt
  Íemand deur afhangen voor een goede maaltijd met een glas wijn of zo
  Bij ons doen we zoveel mogelijk met gesloten beurs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet het wel iemand zijn die vegetarisch is :-) Ander voedsel maak ik niet klaar.
   Maar ik ken zo iemand helaas niet.

   Verwijderen
  2. Een lekkere taart, wat eten uit je grote moestuin, je kunt vast wel wat verzinnen. Of alleen een ruitje in de deur zetten ipv het onderste plaatje. Of de badkamer beter ventileren door er muggengaas in te zetten, dat is de makkelijkste optie misschien.
   Bij een sloopbedrijf hebben we een paar jaar geleden veel redelijk bij elkaar passende deuren gekocht, maar het passend maken, afhangen en alle verf eraf halen was een hele klus, dat kan ik niet zelf.
   Marjolijn.

   Verwijderen
  3. Leuke ideeën draag je aan! Toch fijn dat ik het hier heb vermeld zo :-)

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.