donderdag 24 januari 2013

Loonstrook januari 2013

Benieuwd naar het eerste strookje van dit jaar, kan ik een zucht van verlichting slaken, want ik ga er ongeveer drie tientjes op vooruit. Nou vooruit... De kosten die daar tegenover staan uiteraard niet. De verzekeringen omhoog enz. enz. Dus net als ieder ander er wel op achteruit gezien alle verhoogde rekeningen. Die dertig euro dekt dat natuurlijk echt niet. Maar altijd nog beter dan ook hier de min in te gaan. We wachten met knikkende knieën de rest van het jaar nu af...
Vorig jaar ging ik er wat salaris betreft wel op achteruit.

5 opmerkingen:

 1. Gepensioneerden gaan erop achteruit.Wij kunnen nog goed rondkomen. Maar voor mensen met een klein pensioen is 4 of 5 % minder inkomen echt moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, las ik ook. Zoiets van 60 euro van de 1000.
   Schandalig.

   Verwijderen
 2. Ik ben benieuwd hoe het hier zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij is het ongeveer 40 euro minder. Ik heb een halve baan als docent. Best veel! Gelukkig heb ik vorige maand wat over kunnen houden. Www.laprofesseur.blogspot.nl
  Ondanks de crisis, de bezuinigingen en het sparen ervaar ik mijn salaris nog steeds als voldoende. Ik heb overigens wel een partner maar we zijn financieel vrijwel onafhankelijk. Hij betaalt voor zijn kinderen, ik voor de mijne, en ook auto en kleding en dergelijke zijn apart.
  Als mijn salaris gestort is (vandaag!) ben ik blij dat ik mijn baan nog heb, in tegenstelling tot veel anderen in deze tijd. Ik zie van dichtbij wat dat met kinderen van werkloze ouders kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.