zondag 22 juli 2012

Tegen de lamp gelopen

Van de week was ik bij de Kringloop en zag wel een aardige hanglamp hangen, maar wilde toch eerst weten wat mijn dochter daarvan vond. Zaterdag ging ze mee en de lamp hing er gelukkig nog. Volgens mij ook geen oud model want zag er nog heel goed en schoon uit (dat zie je vaak aan de bedrading en het stof daar).
Op haar kamer wat nu een logeerkamer voor haar is geworden (en het zit er waarschijnlijk in dat ze misschien weer even thuis komt wonen over een poos...?), hangt nog steeds een kinderachtige lamp in de primaire kleuren. Ze vertelde onlangs dat ze graag een andere lamp zou willen, maar we hadden het er niet over gehad wat voor een. Gelukkig werd deze lamp door haar ook goedgekeurd en voor € 6,50 hebben we nu een andere lamp. Het ziet er ongeveer zo uit, maar dan drie kelken die naar boven richten i.p.v. hangen. (De batterij van mijn toestel is nu net natuurlijk leeg.) Dat is dan weer mooi meegenomen om daar zo snel voor te slagen en al helemaal lang niet zo veel betaald als de nieuwwaarde van zo'n lamp.
Nu nog ophangen... Ik durf niet goed zelf met elektriciteit te rommelen, zelfs met stoppen uit, dus laat ik dit wel doen binnenkort. Maar misschien probeer ik het eerst ook nog wel zelf (als de stop eruit is). Laten doen, kan altijd nog.
De kamer wordt overigens tijdelijk omgedoopt met mijn naaimachine op haar bureau tot hobbyvertrek, dus wat beter licht kan ik daar ook wel gebruiken!

4 opmerkingen:

  1. Leuk geslaagd, en dat ophangen is een kwestie van de stroom er af en goed zien welke 2 draadjes je uit het blokje haalt en dan de andere draadjes daar weer precies zo in vast maken met een schroevendraaier en aan het haakje hangen. Kapje er over en klaar is Marianne. Dat gaat je zeker lukken. Gewoon proberen en als het niet lukt kan je altijd nog iemand vragen. Succes ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is niet duur zeg, ik was laatst ook aan het kijken voor een lamp, maar dan ben je zo 60 euro of meer kwijt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zelf met electriciteit klussen is helemaal niet moeilijk en als je het eenmaal kunt ben je een stuk onafhankelijker van klusmannen. Wel een stroommetertje kopen (kleine schroevendraaier, niet meer dan 2 euro). Gewoon doen. Stop hoeft er niet uit als je bij het stopcontact de lamp uitdoet.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.