zaterdag 21 juli 2012

Hergebruik

Mijn dochter was laatst het een en ander hier aan het opruimen wat weg kon van haar kamer en dan gaat het altijd nog eerst door mijn vingers voor het echt verdwijnt via diverse wegen. Ze deed een kapot klein houten kastje weg, wat niet meer gemaakt kon worden. Een rieten mandje daarvan was ook versleten en stuk en kon dus weg, maar de andere twee waren nog goed en dus nog bruikbaar voor de zolder om spulletjes in op te bergen. Misschien ook bruikbaar voor de tuin of om de zaadzakjes te bewaren.
Het kastje zelf hing van ellende aan elkaar. Is daar nog iets van te gebruiken? 
De latjes hebben precies de goede maat om het rot geworden latje te vervangen als sierlatje en bescherming op de poort naast het huis. Met wat houtvuller om de naadjes te dichten, wat verf erop en de poort is weer gerepareerd. Klusje voor komende tijd. Van de achterwand van het kastje kan nog net een vogelhuisje worden gefabriceerd.

Ik weet niet of iedereen zo tegen kapotte spullen aankijkt. Denk het niet. Veel zien alleen dat het gewoon weg kan, overbodig is geworden, het is tenslotte stuk. Ik denk altijd eerst kan ik het nog ergens voor gebruiken zodat ik geen nieuw materiaal hoef te kopen. Scheelt toch altijd weer iets tenslotte.

7 opmerkingen:

 1. Je hebt groot gelijk. Hier doen we het net zo. Er is tenslotte al afval genoeg nietwaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben met houten/rieten dingen altijd de houtkachel als laatste optie, dat scheelt in de winter weer aan stookkosten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik probeer het vaak wel zo te doen en lijk het steeds meer in de vingers te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De pitten van mijn bijna antieke gasfornuis en de deur komen van de straat. Iemand had haarfornuis klaarstaan voor het grof vuil. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ook ik sleep vanalles en nog wat mee ,bijvoorbeeld van het werk of langs de weg bestemd voor het grof vuil, vaak kun je er nog genoeg dingen van hergebruiken of er een ander een plezier meedoen en anders verdwijnt het naar de kringloopwinkel.sosm vind ik zelf in de kringloopwinkel net dat ene onderdeeltje wat ik nergens anders meer kon krijgen of was het veel te duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja ik probeer dat ook te doen. Maar zo nu en dan heb ik er helemaal genoeg van en dan gooi ik de halve schuur weg. Vaak heb ik daar een week later weer spijt van want dan heb ik toch een stukje slang nodig of zoiets en dat heb ik dan net weggegooid.
  Restjes hout verzamel ik overigens in kistjes van de supermarkt en dat stook ik 's winters op.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier wordt ook zelden 'iets' weggegooid en wordt zo goed als alles bewaard omdat het 'later' misschien nog kan dienen. Kledij herstel ik tot ze niet meer draagbaar is en dan nog haal ik er alles wat bruikbaar is af (knopen, ritsen in goede staat, velcro,koordjes en koordstoppers,labels ideaal om een gaatje te camoufleren)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.