vrijdag 20 juli 2012

Scores eerste vakantieweek

Daar ik een baan op een bureaustoel heb en nu dagelijks lichamelijk werk buiten uitvoer in de vakantie op het gebied van klussen e.d. begint mijn lijf even te protesteren omdat deze het niet gewend is om zo lang dit werk te verrichten. Ik las dan ook maar even een rustdagje (of dagen) in zodat alle spieren wat tot rust kunnen komen. Niet echt niks doen natuurlijk, maar niet meer die bewegingen maken met verven en beitsen of tuinwerk.Want geloof me dan ga je vaak door de knieën! Ook mijn polsen hebben nu even zo van doe maar even wat rustiger aan.

Behalve dat ben ik ook bezig in mijn voor- en zijtuin met tuinwerk. Daar zit eigenlijk wel wat druk op omdat er nu zoveel mensen met vakantie zijn, inclusief de buren. Ook tijdens alle voetbalwedstrijden was ik daar aan het werk. De tijd zo na het avondeten is ook erg geschikt, als het bijna donker wordt of als het wat miezert. Ik werk het liefste namelijk in alle stilte en word niet graag steeds onderbroken door onzinnige gesprekjes zoals "Dat was wel heel hard nodig", "Je kunt dat toch beter door een schilder laten doen", "Je kunt het beste je tuin door een ploegmachientje laten omspitten" of "Nu wel bijhouden he". Dat laatste weet ik zelf ook wel en hoef daar niet door anderen aan herinnerd te worden. Dat zeggen dan liefst de niet werkende mensen in de straat die zelf nooit een vinger uitsteken en het laten doen door een hovenier of schilder. Nee, ik doe het zelf. Meestal pak ik dan mijn boeltje op en ga naar achteren en laat het zo zoals het is. Ik heb daar eerlijk gezegd wat moeite mee dus werk ik dan ook het liefste nu voor en opzij nu iedereen weg is. Ik doe alles in mijn eentje. In onze straat zijn er duidelijk nog verschillen in het ouderwetse mannen- en vrouwenwerk. Maar ik heb ook de indruk dat vrouwen hier hun 'vrouwenwerk' voor aan de straatkant ook door hun mannen laten doen zoals ramen wassen. Ik heb geloof ik op dit gebied verkeerde keuzes in mijn leven gemaakt... Laat mij maar lekker gaan nu, het is wel best zo.

Al staan de blaren nu wel in mijn handen van al dat gesnoei e.d. Ik ben er nog lang niet! Maar er is al wel wat te zien gelukkig wat ik in een week vakantie heb gedaan!
 • Het tuinhuisje achter in de tuin is mooi teakkleurig gebeitst en ook het hondenhokje ernaast. 
 • De zijtuin (1,5 meter breed en ongeveer 15 meter lang) is weer een pad geworden en alle jonge boompjes en struiken zijn eruit, want dit moet een vluchtroute blijven. Aan de andere kant van het huis is nog een oprit. Nu was dat zijstuk een echte wildernis geworden. De klimop die over het pad groeit, heb ik laten groeien dat voorkomt ander onkruid.
 • De poort van deze zijtuin is gebeitst.
 • Klimop is van de zijmuur verwijderd, want hoe mooi dat ook staat, het tast het metselwerk aan.
 • In de zijtuin voor is de heg gesnoeid en ben daar nog bezig met hoge struiken te kortwieken. Daaronder stonden zelfs al bramenstruiken dus duurt even voor dat allemaal weg is. Verder doe ik daar dan niet veel meer dan dat, want er moet toch over een paar maanden gegraven worden voor glasvezelaansluiting.
 • Enkele kledingstukken gerepareerd.
 • Verder heb ik uitstapjes gemaakt naar kringlopen, Action, Tuincentra e.d., films gekeken en veel gelezen als ontspanning. Het moet natuurlijk wel een beetje in evenwicht blijven het klussen en de ontspanning. Bovendien nog verkouden geweest ook de eerste dagen en een tandartsbezoek.
Persoonlijk vind ik het dus niet gek de scores voor één week vakantie. Volgende week heeft mijn dochter ook een weekje vakantie en gaan we ook gezellig samen wat ondernemen. Het klussen staat dan op een wat lager pitje.

5 opmerkingen:

 1. Jij hebt echt veelzijdige capaciteiten.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tjonge tjonge wat een energie, neem maar even pauze ja, heb je verdiend, wel lekker als t klaar is he? , geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn aardig wat klusjes.
  Dat is mij niet gelukt ;)
  Omdat manlief aan het klussen is voor dochterlief heb ik de hele dag voor haar gezorgd (manlief is huisman en ik werk normaal)
  In de tijd dat dochterlief haar middagdutje deed (1/2 -1 uur 2x per dag)heb ik lekker een boek kunnen lezen.
  Ben met haar 2 dagen op de camping geweest en ook daar niet veel gedaan dan het hoognodige.
  geniet maar van wat er af is. en jou een beetje kennende komt de rest vanzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doe wat je wilt gekletst wordt er toch, die spreuk had mijn moeder aan de wand. Vroeger had ik dat ook altijd dat ik alleen mijn werk wou doen om niet om de haverklap gestoord te worden. Heb me daar bij neer gelegd en ging gewoon verder met wat ik aan het doen was met de opmerking als je tijd hebt mag je wel even helpen, moet je zien hoe snel ze de volgende keer doorlopen.
  Je hebt al weer heel wat werk verstouwd, klaar is klaar en geniet wel af en toe. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een werkvakantie! Maar ik kan me voorstellen dat het lekker is om fysiek bezig te zijn, als je zittend werk hebt. Geniet van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.