woensdag 25 juli 2012

Onder de bomen

Inmiddels ben ik de laatste dagen heerlijk aan het genieten van het zonnetje. Al is dat ook door de bladeren van de walnootboom heen voor de nodige koelte die als een natuurlijk zonnescherm fungeert op mijn plaats.

Afgelopen maandag met mijn dochter naar Ikea geweest, waar zij dichtbij in de buurt woont. Alleen maar ideetjes opdoen en foto's maken, maar niets gekocht. Ik heb tenslotte kringloopprijzen in mijn hoofd, maar ben weer helemaal bij wat 'ín' is. Bovendien was ik super trots op me zelf, want voor het eerst in anderhalf jaar de weg naar mijn dochter kunnen vinden zonder verkeerd te rijden en zonder hulp in een relatief nieuwe wijk, waar alles hetzelfde lijkt en ik dan ook menig rondje verkeerd rijd. Terug naar huis ging het even mis, maar erg ver omrijden hoefde ik dit keer in ieder geval niet.

Inmiddels ben ik met mijn poort bezig (driedelig gevaarte). Althans ben nog maar met de voorbereiding voor het schilderwerk bezig. Eerst goed afgewassen en gisteren uren gezwoegd om de klimop van de verf af te halen. Klimop laat nogal wat sporen achter van de worteltjes. Na flink natmaken met water en soda, kon ik het er afschrapen en vervolgens met een schuursponsje eraf krijgen. Dat duurde dus wel even voor dat karweitje was gedaan! Inmiddels was het zelfs bijna donker. Ik had er zelfs een krukje bijgezet.
De hond vond het maar niks toen ik aan de voorkant was en hij aan de achterkant van de poort. Daarom begon hij maar even een sluiproute te graven onder poort! Vlug het gat weer dichtgegooid en gebarricadeerd, maar meneer had alles zo weer weggegraven en kon zijn neus weer onder poort krijgen. Met stenen nu alles volgebouwd, maar zal het bouwwerk weer moeten afbreken als ik ga verven. Dan mag hij mooi binnen blijven. Pas daarna bouw ik de stenen toren weer op. Husky's zijn meesters in het ontsnappen. Hun geheugen is prima. Ze doen net of ze het vergeten zijn en als je dan even niet kijkt dan doen ze weer precies wat niet mag. Eigenwijs? Een hond met een eigen karakter ...
Ik werk alleen 's avonds na het eten aan de poortklus omdat ik 's morgens iets met de tuin doe en op het middaguur of vroeg in de middag er even uit ga, vaak winkels of kringlopen. Mijn voortuin heb ik aardig gesnoeid nu en ben ook weer bezig met het onderhoud van de moestuin. Het is daar nu heerlijk vertoeven in alle rust van de ochtend. Net lekker warm, niet te koud of te warm met al die bomen daar. Dus menige mok koffie is meegegaan naar achteren.

Vanmiddag even naar de kringloop geweest in de buurt. Ik heb inmiddels een lijstje met schrijvers die ik naloop op de planken en daar zit o.a. ook Dan Brown bij. Vandaag trof ik het en kon twee dikke pillen van boeken de mijne gaan noemen! Ik helemaal blij natuurlijk. Ik vertik het om romans nieuw te kopen als je voor misschien maar een vijfde deel ze tweedehands z.g.a.n. kan kopen. Dat worden weer vele uurtjes spannend leesplezier.
Momenteel lees ik maar erge dunne boekjes, want na een paar hoofdstukken vallen mijn ogen steeds dicht en valt het boek of naar voren of naar achteren. Toch eigenwijs zoals ik ben niet willen slapen en toch doorlezen. Soms moet ik dan een bepaald fragment wel vier keer overlezen, dat schiet niet op. De dag erna lees ik tegenwoordig maar een paar bladzijdes terug, want heb dan geen idee meer wat ik gelezen heb. Ik vind het heerlijk dat ik zo goed slaap! Zal ook wel komen door het lichamelijke werk dat ik zo weg zak.
Ik lees momenteel een heel vreemd boekje De Mystieke Masseur. Verschenen in 1957 en vertaald/verschenen in het Nederlands in 1993. Het is echter tijdloos. Soms zo droog als gort geschreven, maar zou wel een soort van werkelijkheid weergeven zoals het daar toegaat in Trinidad.

Ik had ook nog een hemelsblauwe glazen schaal bij de kringloop gekocht die nu vol staat met 3 blauwe bloemetjes buiten op de tafel. Naam is me nu even ontschoten natuurlijk. Echt een blikvanger waarvan ik geniet.

P.S.: Ik heb nu 10 verschillende boeken van Mauve Bincy inmiddels via de kringlopen gescoord ;-) Eentje stond al een poosje gewoon in de boekenkast en wist ik niet eens dat ik die ook had. Een halve meter te lezen :-)

Morgen weer dagje uit met mijn dochter. Verder doe ik nu alles in slow-motion waar dan ook de vakantie voor bestemd is. Ik doe m.a.w. maar bar weinig :-)

9 opmerkingen:

 1. als je een keer naar verwegistan gaat neem je dan je boeken van Maeve Binchy mee. Heel veel sukses met al je tuin werk . Heerlijk is dat he ,na normaal dagelijks hersenwerk te doen nu lekker lichamelijk. Ik genoot er altijd enorm van . In ieder geval knap je tuin en omgeving lekker op en als je over een paar weken moe van je werk thuis kom kan je nog lekker genieten of nagenieten van alles wat je in deze vakantie gedaan heb. Is het avontuur bij de tandarts goed verlopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zal een keer de titels vermelden. Misschien zijn het wel dezelfde als die jij hebt.
  Het gaat nu wel ten koste van binnenwerken, dat stapelt zich nu op. Ik las daarom volgende week een binnenweekje in en doe even niets aan het buitenwerk.
  Bij de tandarts ging het goed. Alleen een beetje gezeur 's avonds. Op 2 augustus gaat hij ermee verder. Maar ergste is voorbij volgens hem. Viel dus deze keer weer reuze mee gelukkig.

  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je zo goed geslaagd bent voor een beetje. Daar geniet je extra van. Geniet van je vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms kom je in een kringloop niet al te oude boeken van bekende schrijvers tegen. Leen jij ook uit de bieb?Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben hier geen bieb meer. Ik ben jaren geleden gestopt met het abonnement omdat het in 2 jaar met 100% verhoogd werd plus nog per boek betalen. Boetes waren ook hoog, per boek een kwartje per dag. Ik denk dat veel mensen daarom gestopt zijn.

  Ik tref inderdaad veel nieuw boeken aan bij de kringloop. Ik heb bijna al mijn romans ook de deur uitgedaan een paar jaar geleden vanwege plaatsgebrek in de boekenkasten. De romans zijn bijna allemaal vervangen voor handwerkboeken :-)
  Nu lees ik weer sinds een klein jaartje en neem iedere keer wat leesboeken mee uit het kastje van mijn werk of uit kringlopen. Ik ben nu minder kwijt dan met het abonnement bij de bieb :-)
  De boeken waar ik niks aan vond, gaan meteen de deur uit. De wat betere hou ik nog even voor als mijn dochter misschien een leesbui krijgt.

  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de bieb juist geweldig. Ook de Burda en de Knip leen ik uit de bieb, voor 20 cent mag ik ze een maand houden, inclusief patronenbladen. Een goede stok achter de deur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is goed te doen voor zo'n prijsje! Helaas is dat hier niet zo en zelfs is de bieb helemaal verdwenen.

   Marianne

   Verwijderen
 7. Jij viert vakantie naar mijn hart! Heerlijk zo vanuit huis rommelen en dingen ondernemen. Ik haal mijn boeken vooral uit de bieb, heeeeel soms uit de kringloop. Maar dat zijn dan voor boeken van Simon Carmiggelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, hij schreef leuke verhaaltjes. Zie daar er ook geregeld van in de kringlopen liggen. Zelf moet ik er ook nog een paar van hebben.

  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.