dinsdag 17 juli 2012

Rundumhause

Vanaf vorige week donderdagmiddag heb ik vakantie. Heerlijk! Ook de verkoudheid is onderdrukt en de weerstand is verhoogd door het direct extra slikken van echinaeforce. Bij mij werkt dat vaak heel goed gelukkig,

Wat ik nooit doe in de vakantie, maar nu wel, is op de klok kijken in combinatie met buienradar voor tuinwerk en beitsen. Zo weet ik precies wanneer ik weer even buiten kan zijn. Soms was het net kantje boord en liep ik weer naar binnen en begon het net een beetje te regenen, gevolgd door een plensbui.
Als eerste ben ik dit jaar begonnen met het tuinhuisje te beitsen. Iedere dag een kant dan kom ik er ook wel. De vorige keren had ik altijd een duur merk gekocht van C.etaBever, maar de samenstelling was ineens veranderd waar ik niet erg blij van werd, ook overigens niet van de prijs. Iedere kant had nu ineens 1 bus beits nodig i.p.v. 1 bus voor 2 kanten. Ik ben dus uit gaan kijken naar iets goedkopers en dat heb ik een paar maanden geleden al gevonden. Gewoon bij de Action! Het dekt mooi en droogt glanzend transparant op; dat in tegenstelling met bovengenoemd merk wat met deze nieuwe samenstelling heel mat blijft. Ik wilde meteen mijn voorraadje weer aanvullen, maar momenteel hebben ze dat niet. Vast iets voor de winter of voorjaar. Voorlopig heb ik nog een blik en begin vandaag aan de laatste kant. Het spul is ook goed te mengen met terpetine en het resultaat wordt er niet minder van, zodat ik er nog langer mee kan doen. Het tuinhuisje staat half onder bomen en zelfs al is het droog, de wind zwiept genoeg regendruppels naar beneden. Daarna is het snel douchen en omkleden.
Dit jaar ook op strategische punten stoelen neergezet, zodat de hond er niet langs af loopt en bruin ziet zoals de vorige keer. Met deze regendagen loopt ie wel al kwispelend mee naar achteren, maar voor ik maar zelfs aan het beitsen ben, ligt meneer al weer hoog en droog binnen te slapen. Het is hem toch te nat buiten.

Ondertussen ook bezig met mijn kasboek bij te werken. Dat zal ik de komende weken nog wel blijven doen, want ik verwerk er maar een paar per dag.

Ik heb ook al diverse kringlopen bezocht en leuke boeken gescoord en wat ander spul. Zowel boeken van Ruth Rendell als van Mauve Binchy gekocht en aan het lezen.
Bij veel kringlopen, mag je het gekochte zelf inpakken bij een bepaalde tafel. Daar liggen allerlei plastic tassen in een bak die daarvoor bestemd zijn. In het begin pakte ik gewoon de bovenste of een stevige, maar ik merkte dat er ook goede (ooit gekochte) boodschappentassen inlagen als verpakkingsmateriaal! Dus voortaan even verder zoeken. Nu ben ik weer een boodschappentas rijker en ook nog eentje waar papier opstaat om oud papier in te verzamelen. Ze blijven ook goed na een wasbeurt in de wasmachine. Ik leg ze altijd meteen weer in de auto als ik mijn boodschappen heb opgeruimd. De wat minder mooie zijn nog prima voor bijvoorbeeld planten te vervoeren of lege flessen. Toch leuk gratis sterke boodschappentassen erbij!

Bij de Tuincentra zijn de vaste planten nu in de verkoop voor 50% korting. Niet meer de allermooiste exemplaren, maar toch leuk om er een paar te kopen. Ik heb een hortensia gekocht voor de zijtuin, wit en roze cosmea en een roze lupine. Ook wat goedkope tomatenplantjes gekocht. Thuisgekomen rukte meteen de hond er al een groen tomaatje af. Tja... dat deed ie ook al met de vijg. Alle vijgen heeft hij eraf gebeten. Ik ga nu een oplossing voor mijn tomatenplantjes zoeken. Misschien gewoon boven in huis. Meneer durft namelijk nooit verder dat de zevende tree.

Morgen naar de tandarts. Ik heb zo'n behandeling al ooit eerder gehad en toen had ik dagen niet zo'n erg fijn gevoel, dus hopelijk dat het wat meevalt. Zal blij zijn als het achter de rug is...

11 opmerkingen:

 1. Sterkte met de tandarts... ik ben daar ook geen heldin in..
  Planten kun je misschien tot hamgplanten bombarderen of ze in elk geval op een flinke verhoging plekken, te hoog voor hondlief. Misschien grote bakken tegen de muur?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meestal vind ik het niet erg. Maar deze behandeling heb ik vorig jaar ook gehad en heeft me dagen zeer gedaan. Ik moest zelfs naar de weekendtandarts. Vandaar dat ik er nu wel tegenop zie.

   Verwijderen
 2. Ai, sterkte bij de tandarts. Fijn dat je verder weer wat beter bent. ik zal hier eens kijken bij Action. Het verschilt nog wel eens per Action wat er in de winkel ligt. Maar fijn dat je zo het beitswerk toch kunt doen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik twijfel, het kan ook de Aldi zijn, maar het merk gewone verf is hetzelfde als wat op het blik beits staat. Dus denk toch de Action. Ik heb het volgende blik pas weer over 2 jaar nodig, dus tijd genoeg :-)

   Verwijderen
 3. Gelijk heb je om je planten veilig te stellen. Hier eet de hond de onderste bramen. Dat mag. Sterkte bij de tandarts. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij heeft al menig plantje platgetrapt in de moestuin. Als ik wat zeg, begint ie nog gekker te springen daar. Ik kan dan beter naar huis lopen dan komt ie me achterna.

   Verwijderen
 4. jij gaat toch ver weg met je vakantie; eerst naar Tuinesia en nu naar Rundumhause. Het zijn de plekken die ik ook heb weten te vinden en toch komen we elkaar niet teen. Lekker dat het met je gezondheid weer wat beter gaat. Je hebt toch niet alweer boeken van Maeve Binchy gevonden. Als we elkaar tegen komen in de bovenstaande vakantieplekken leen ik ze wel van je

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog andere uitstapjes in petto hoor :-)

   Ik heb er inmiddels 9 gescoord van Mauve Binchy. Het leuke is dat ze alle samen nog onder de nieuwprijs van 1 liggen :-)

   Verwijderen
  2. 0 ben nu toch wel een beetje jalours

   Verwijderen
 5. Ja de kabouters komen niet voor het onderhoud. Zo heb je nog geen vakantie. Maar het moet wel gebeuren. Fijn dat je zo leuk bij de kringloop bent geslaagd. Wij hebben veel verf en beits bij de kringloop gekocht. Scheelt erg veel geld. Ik geloop per blik 2,50. En heel goeie verf.
  Sterkte bij de tandarts.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marianne,

  Ik schrijf voor Radar + (www.radarplus.nl) een stuk over consuminderen tijdens de vakantie. Ik zoek een gezin dat naar Rundumhause of Tuinesie ging, en een gezin dat voor weinig geld op vakantie ging. Zou je het zelf leuk vinden mee te doen? Of ken je mensen? Je kunt me bereiken via laraaerts@mac.com. Dankje!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.