zondag 16 november 2014

Voorraad kaarsen

Ik weet niet hoe het bij anderen is en gaat, maar in de loop van de jaren heb ik heel wat kaarsen. Het is goed om er een paar te hebben voor nood natuurlijk en verder is het ook gezellig. Al doe ik ze nooit aan vanwege mijn dieren. Ik loop liever geen risico met die wildebrassen. Maar dan krijg je hier weer gratis kaarsen bij, dan daar weer, dan erfde ik er, dan weer in kerstpakketten enz. Het werd in de kast gelegd daar waar ergens een plekje over was en het lag maar te liggen. Tot ik het allemaal uit de kast heb gehaald en dat nu een ruime A4 doos vol is met allerlei soorten en maten kaarsen. Van geurkaarsen tot pompoenen en kaboutertjes toe. Ik moet er zelfs ook nog meer in een kerstkoffer hebben liggen. Maar dat is voor een volgend keer omdat ik daar momenteel niet bij kan.
Mijn dochter weet gelukkig de weg te vinden in deze kaarsjesdoos en er zijn al heel wat waxinekaarsjes met en zonder geur en kleur uit huis inmiddels vertrokken. De hele zooi ineens mee te nemen, wil ze niet, want het is gemakkelijker om als het op is hier weer een greep te doen en een zakje mee te nemen. Maar misschien gaat het haar wel alleen om de waxinelichtjes en verder de andere niet. Kortom het ruimt wel lekker op van al die gekregen kaarsen. In 25 jaar tijd loopt zoiets op tot een een A4 doos vol, alleen maar gekregen.en dat terwijl ik ze nooit aansteek.
Het zal mijn aard, opvoeding en leeftijd wel zijn om ze niet zo maar gewoon weg te doen, omdat het gebruiksvoorwerpen zijn die altijd nog 'wel van pas' kunnen komen.  Ja ja. ik hoor het me zeggen! Zonde toch... weet je wel wat het aan waarde is... Nou ja, het wordt nu opgebruikt en ik heb hier heel goed vrede mee!

5 opmerkingen:

 1. Herkenbaar! Hier ook veel kaarsen, heb net besloten dat ik ze eerst eens allemaal ga opmaken (want ik stook ze wel graag en toch komen er steeds meer bij)
  groet,
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met een hond kan ik wel kaarsen laten branden op een hoge plaats. Dus is er doorstroming van krijgen en opmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier worden ze ook weinig gebrand. Ik koop ook nooit want je krijgt ze ook heel vaak. Ben net jarig geweest, november is dan een mooie maand om kaarsen te geven. Ach je kan ze bij bosjes kopen in de kringloop of op de rommelmarkt. Ik denk ook niet dat ik ze op krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ze juist heel vaak aan, waxinelichtjes heb ik nog genoeg voor komende jaren, maar de 'staafkaarsen' koop ik af en toe wel bij, als ze in de aanbieding zijn. Maar er gaan er hier al snel twee per avond doorheen. En die andere, dus de bredere, gaan natuurlijk minder snel op, maar dat zijn er elke twee/drie maanden vaak ook weer een paar (die tegelijk aan staan en dan die tijd mee gaan)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.